Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stichting Waternet start aanbesteding van ‘100.000 zonnepanelen’-project
(foto: Waternet)

Stichting Waternet start aanbesteding van ‘100.000 zonnepanelen’-project

Stichting Waternet is een niet-openbare Europese aanbestedingsprocedure gestart in het kader van zijn ‘100.000 zonnepanelen’-project.

Waternet heeft de ambitie om in 2020 klimaatneutraal te zijn en heeft hiervoor het programma k2020 opgesteld. Aanvullend heeft Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) de ambitie om energieneutraal te zijn in 2020. Onderdeel van k2020 is het plan voor het plaatsen van 100.000 zonnepanelen op een aantal rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s) en drinkwaterproductielocaties (DWZI’s). Deze kunnen zo'n 25 tot 30 procent van de totale elektriciteitsvraag van aanbestedende dienst dekken, afhankelijk van de beschikbare ruimte op de diverse locaties en de gekozen opstelling.

De eerste fase van het plan wordt in 2017 uitgevoerd, na de subsidietoekenning in 2016. Het betreft grote veldopstellingen van zonnepanelen (zonneweides) op de RWZI Horstermeer (red. 5.400 zonnepanelen, 1,4 megawattpiek), RWZI Westpoort (red. 3.100 zonnepanelen, 0,8 megawattpiek) en DWZI Weesperkarspel (red. 7.300 zonnepanelen, 1,9 megawattpiek). De aanbestedende dienst wenst de realisatie van de 3 locaties in 2017 af te ronden. In januari 2017 moet de winnaar van de aanbesteding bekend zijn. Meer informatie is hier verkrijgbaar.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Junior Accountmanager

Zonneplan zoekt een Junior Accountmanager
Fulltime • Zwolle
Pure Energie zoekt:

Adviseur omgevingsmanagement Zon

Pure Energie zoekt een Adviseur omgevingsmanagement Zon
Fulltime • Enschede
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!