Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Franse politie arresteert 5 mannen met 1.000 gestolen zonnepanelen
(foto: CommonsMedia)

Franse politie arresteert 5 mannen met 1.000 gestolen zonnepanelen

5 mannen van Marokkaanse afkomst zijn in de haven van het Franse Sète gearresteerd voor de diefstal van 1.000 zonnepanelen uit Italië. Ze staan deze week voor de rechtbank.

De officier van justitie van Montpeiller heeft de verdachten aangeklaagd voor 'het vervoeren van gestolen goederen van een georganiseerde bende'. De overheidsfunctionaris spreekt verder 'van een ongewone zaak' daar de Franse justitie te maken denkt te hebben 'met een goed georganiseerd crimineel netwerk'.
De Franse politie heeft de 5 mannen gearresteerd op basis van een tip van de Italiaanse douane bij Vintimille. De 1.000 zonnepanelen werden op 21 augustus in de avonduren ontdekt. In 5 busjes stonden ze in de haven klaar om per ferry vervoerd te worden naar Marokko. De mannen werden gearresteerd omdat zij geen 'documenten van oorsprong' konden tonen van de zonnepanelen.

De Franse justitie meldt dat het vijftal 700 tot 1.200 euro heeft gekregen voor het transport van de zonnepanelen. De waarde van de zonnepanelen wordt gecshat 500.000 euro. De mannen lopen het risico een gevangenisstraf van 10 jaar te krijgen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2019 editie

Sander Leenders (Essent) en Wilco Zandvliet (EnergieWonen Groep): ‘Verkopen binnen enkele jaren verdubbelen’ De Start-up | Uitrolbaar zonnetapijt topvolleyballer moet Nederlandse sportvelden veroveren Enexis en TenneT maken...
Vacatures
Sunvest zoekt:

Accountmanager zonneparken

Sunvest zoekt een accountmanager zonneparken
Fulltime • Utrecht
Polyglot zoekt:

Regional Product and FAE Manager

For its client Polyglot is looking for a Regional Product and FAE Manager
Fulltime • Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!