logo
wvhj2023
(foto: CommonsMedia)
(foto: CommonsMedia)
31 augustus 2016

Franse politie arresteert 5 mannen met 1.000 gestolen zonnepanelen

5 mannen van Marokkaanse afkomst zijn in de haven van het Franse Sète gearresteerd voor de diefstal van 1.000 zonnepanelen uit Italië. Ze staan deze week voor de rechtbank.

De officier van justitie van Montpeiller heeft de verdachten aangeklaagd voor 'het vervoeren van gestolen goederen van een georganiseerde bende'. De overheidsfunctionaris spreekt verder 'van een ongewone zaak' daar de Franse justitie te maken denkt te hebben 'met een goed georganiseerd crimineel netwerk'.
De Franse politie heeft de 5 mannen gearresteerd op basis van een tip van de Italiaanse douane bij Vintimille. De 1.000 zonnepanelen werden op 21 augustus in de avonduren ontdekt. In 5 busjes stonden ze in de haven klaar om per ferry vervoerd te worden naar Marokko. De mannen werden gearresteerd omdat zij geen 'documenten van oorsprong' konden tonen van de zonnepanelen.

De Franse justitie meldt dat het vijftal 700 tot 1.200 euro heeft gekregen voor het transport van de zonnepanelen. De waarde van de zonnepanelen wordt gecshat 500.000 euro. De mannen lopen het risico een gevangenisstraf van 10 jaar te krijgen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten