Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ooststellingwerf en GroenLeven gaan met SDE+-gelden 26 megawatt aan zonneparken bouwen
(foto: Stock)

Ooststellingwerf en GroenLeven gaan met SDE+-gelden 26 megawatt aan zonneparken bouwen

De gemeente Ooststellingwerf heeft bekendgemaakt dat zij samen met GroenLeven-Zonneparken 26 megawatt aan zonneparken wil aanleggen op diverse locaties in de gemeente.

Voor de 26 megawatt beschikt de gemeente dankzij aanvragen van GroenLeven over SDE+-beschikkingen uit 2014. ‘Er zijn een aantal kansrijke locaties in beeld, maar die totale oppervlakte brengt nog niet de gewenste 26 megawatt aan energie op’, aldus wethouder Hans Welle. ‘Ooststellingwerf gaat komende zomer met Groenleven uitzoeken hoe en met welke locaties de volledige 26 megawatt opgewekt kan worden.’ Vervolgens gaat de gemeente na de zomervakantie, in oktober 2016,  in gesprek met verschillende dorpen over de mogelijke locaties en de opbrengstmogelijkheden.’ De gemeente stelt verder niet zelf ‘over middelen en de kennis te beschikken om zelfstandig de beoogde zonnevelden aan te leggen’.

Afgelopen week werd nog bekend dat de definitieve handtekeningen voor de realisatie van een 27.000 zonnepanelen tellend zonnepark in het Friese Garyp zijn gezet. GroenLeven start in augustus met de aanleg, oplevering is voorzien in december. GroenLeven leverde verder recent een 21.000 zonnepanelen tellende carport op het circuit van Assen op.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider Duurzame Energie

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Zonneplan zoekt:

Technisch beheerder

Fulltime (40 uur) - Zwolle, 8021 EV 13D
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!