Solar Magazine - IKEA selecteert ook voor Nederlandse winkels Solarcentury als leverancier zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA selecteert ook voor Nederlandse winkels Solarcentury als leverancier zonnepanelen
(foto: Solarcentury)

IKEA selecteert ook voor Nederlandse winkels Solarcentury als leverancier zonnepanelen

De kogel is door de kerk: Solarcentury mag na het Verenigd Koninkrijk ook in Nederland zonnepanelen gaan leveren aan klanten van IKEA. De winkel in Barendrecht bijt vandaag het spits af.

De IKEA-winkel in Barendrecht is door Solarcentury voorzien van een speciale zonnepanelenshop. Solarcentury levert advies, zonnepanelen, installatie en garantie aan IKEA-klanten. ‘IKEA Zonne-energie’ is landelijk verkrijgbaar via de webshop en verkrijgbaar in speciaal geselecteerde winkels. Nu is dat enkel in Barendrecht en vanaf eind juli ook in Zwolle. Een landelijke uitrol naar alle Nederlandse IKEA-winkels is naar verwachting eind 2016 afgerond.

In de shop zijn 2 type zonnepanelensystemen verkrijgbaar: een blauwe en zwarte variant. Bij de blauwe zonnepanelen heeft Solarcentury gekozen voor Canadian Solar zonnepanelen van 270 wattpiek en bij de zwarte voor JA Solar zonnepanelen van 280 wattpiek. Het blauwe systeem kost gemiddeld 3645 euro inclusief installatie, het zwarte systeem 4020 euro inclusief installatie. Hierbij is men uitgegaan van een systeem van 2,7 kilowattpiek. Gepaard met het aanbod gaan verschillende garanties: 25 jaar op de zonnepanelen, 10 jaar op de omvormer, 6 jaar op het vermogen en 6 jaar op de installatie.

Bij aankondiging van de hervatting van de verkoop van zonnepanelen verklaarde IKEA in april jongstleden wereldwijd nummer 1 te willen worden in de retailsector in de verkoop van zonnepanelen voor residentiële toepassing.

IKEA stopte afgelopen najaar met de verkoop van dunne filmzonnepanelen van Hanergy en gaat in de komende periode wederom in 9 landen zonnepanelen verkopen. In Engeland is men al weer enkele maanden actief met zonnepanelenshops en ook daar is Solarcentury de leverancier. Overigens was Solarcentury al geen onbekende voor IKEA, daar Hanergy voorheen weliswaar de zonnepanelenleverancier was, maar Solarcentury de daadwerkelijke realisatie van de pv-systemen bewerkstelligde.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
ESTG zoekt:

Customer Service medewerker Benelux

Fulltime (40 uur) - 6678 PJ
Wocozon zoekt:

Gedreven en ervaren Project Manager

32-40 uur - 3554PZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!