Solar Magazine - Omvang schade zonnepanelen door supercell met ‘hagelstenen als tennisballen’ ongewis (inclusief video)
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Omvang schade zonnepanelen door supercell met ‘hagelstenen als tennisballen’ ongewis (inclusief video)
(foto: Omroep Brabant)

Omvang schade zonnepanelen door supercell met ‘hagelstenen als tennisballen’ ongewis (inclusief video)

Enkele dagen na de ongekend grote onweersbui in Zuidoost-Brabant is het nog ongewis hoeveel schade de eigenaren van zonnepanelen in het gebied hebben opgelopen.

Op social media als Instagram, Facebook en Twitter zijn er wisselende geluiden. Circa 15 tot 20 personen maken melding van schade aan hun zonnepanelen, terwijl ook diverse eigenaren trots melden dat hun zonnepanelen ongeschonden door de storm zijn gekomen.

De schade die werd aangericht door de hagelbuien waarbij hagelstenen vielen ter grootte van tennisballen is door verzekeraars al op ten minste een half miljard euro geschat. In de lijn Eindhoven, Deurne, Asten, Someren, Luyksgestel, Bergeijk, Mierlo, Helmond, Liessel en Valkenswaard vielen zeer grote hagelstenen naar beneden die afkomstig waren van een ‘supercell’; het zwaarste type onweersbui.

De regionale zender Omroep Brabant maakte een rondje langs installateurs waarbij 3 bedrijven gezamenlijk 5 schademeldingen binnenkregen. Stormschade komt overigens vaker voor, maar dan meestal door foute montage van pv-systemen. Zo waaide er vorig jaar in Enschede 20 zonnepanelen van het dak van het muziekcentrum.

In onderstaande video (klik op onderstaand scherm om de video op Vimeo te bekijken) is door Heijdens karwei producties in ieder geval de schade in Luyksgestel in beeld gebracht die veroorzaakt werd door de supercell.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer

Fulltime (40 uur) - Arnhem of Rotterdam
kWh People zoekt:

Project Developer Zon & Wind

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!