logo
wvhj2023
(foto: Omroep Brabant)
(foto: Omroep Brabant)
27 juni 2016

Omvang schade zonnepanelen door supercell met ‘hagelstenen als tennisballen’ ongewis (inclusief video)

Enkele dagen na de ongekend grote onweersbui in Zuidoost-Brabant is het nog ongewis hoeveel schade de eigenaren van zonnepanelen in het gebied hebben opgelopen.

Op social media als Instagram, Facebook en Twitter zijn er wisselende geluiden. Circa 15 tot 20 personen maken melding van schade aan hun zonnepanelen, terwijl ook diverse eigenaren trots melden dat hun zonnepanelen ongeschonden door de storm zijn gekomen.

De schade die werd aangericht door de hagelbuien waarbij hagelstenen vielen ter grootte van tennisballen is door verzekeraars al op ten minste een half miljard euro geschat. In de lijn Eindhoven, Deurne, Asten, Someren, Luyksgestel, Bergeijk, Mierlo, Helmond, Liessel en Valkenswaard vielen zeer grote hagelstenen naar beneden die afkomstig waren van een ‘supercell’; het zwaarste type onweersbui.

De regionale zender Omroep Brabant maakte een rondje langs installateurs waarbij 3 bedrijven gezamenlijk 5 schademeldingen binnenkregen. Stormschade komt overigens vaker voor, maar dan meestal door foute montage van pv-systemen. Zo waaide er vorig jaar in Enschede 20 zonnepanelen van het dak van het muziekcentrum.

In onderstaande video (klik op onderstaand scherm om de video op Vimeo te bekijken) is door Heijdens karwei producties in ieder geval de schade in Luyksgestel in beeld gebracht die veroorzaakt werd door de supercell.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten