Solar Magazine - Eerste ronde SDE+ dubbel overtekend, 1.122 megawatt subsidie voor zonnepanelen aangevraagd
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste ronde SDE+ dubbel overtekend, 1.122 megawatt subsidie voor zonnepanelen aangevraagd
(foto: Stock)

Eerste ronde SDE+ dubbel overtekend, 1.122 megawatt subsidie voor zonnepanelen aangevraagd

Voor de eerste ronde van de SDE+-regeling 2016 is ruim 8 miljard euro subsidie aangevraagd terwijl slechts 4 miljard euro beschikbaar is. Er is 1.122 megawatt aan subsidie voor zonnepanelen aangevraagd.

De SDE+-voorjaarsronde 2016 was van 22 maart tot en met 28 april 2016 geopend. Tijdens deze SDE+-ronde zijn in totaal 3.354 projecten ingediend voor 8,5 miljard euro. Hoeveel geld er exact voor zonnepanelen aangevraagd is, is niet bekendgemaakt. Voor zonnewarmte zijn 47 subsidieaanvragen gedaan.

De aanvragen worden op dit moment zorgvuldig beoordeeld. Dit proces zal in ieder geval tot in juli lopen. Dat er veel aanvragen zijn binnengekomen betekent volgens minister Kamp ‘dat er ruim voldoende projecten zijn om het budget volledig te beschikken’. De minister zal voor het zomerreces informatie geven over de tweede openstelling en de stand van zaken van de behandeling van de aanvragen.

Er is volgens minister Kamp 2 miljard euro aangevraagd voor met name projecten in de categorieën geothermie en ketels voor vloeibare biomassa. In de tweede fase (red. tot 11 cent per kilowattuur) is het aangevraagd budget opgelopen tot bijna 5 miljard euro, in het bijzonder door enkele aanvragen voor bij- en meestook van biomassa in kolencentrales en mest(co)-vergisting. Bij de overgang naar de derde fase konden projecten tot 13 cent per kilowattuur indienen. In deze fase zijn er veel aanvragen voor zon-pv bijgekomen, het aangevraagd budget kwam hiermee op 7,8 miljard euro. De openstelling van de vierde fase (red. tot 15 cent per kilowattuur) heeft weinig nieuwe aanvragen opgeleverd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Owner (Projectleider)

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen
OUXO Energy B.V. zoekt:

Zonnepanelen monteur

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!