Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eerste palen de grond in voor zonnecarport TT Assen met 21.000 zonnepanelen
(foto: GroenLeven)

Eerste palen de grond in voor zonnecarport TT Assen met 21.000 zonnepanelen

Op TT-Circuit Assen is men eindelijk aangevangen met de bouw van een zonnepark van ruim 5,5 megawatt met SDE+-subsidie. Het park wordt gevormd door 21.000 zonnepanelen die als carport voor motoren dienen.

Solar Magazine meldde vorig jaar maart al dat de kogel door de kerk was en TT Assen een zonnepark van 5,5 megawatt zou krijgen. Het park zou door GroenLeven - dat met de BV Zonnepark XXL in 2014 SDE+-subsidie voor het project verkreeg - eigenlijk vorig jaar zomer al opgeleverd worden. Om nog onbekende reden is dat vertraagd tot dit jaar. Inmiddels zijn de eerste palen de grond in en is de bouw gestart.

De provincie Drenthe en Tamoil startten samen met het circuit in 2014 een haalbaarheidsonderzoek naar het zonneparkeerdak voor de motorparkeerplaats die naast de hoofdtribune ligt. De investering wordt gedaan door een consortium van bedrijven. Het TT-circuit ontvangt een vergoeding voor het ter beschikking stellen van de grond, maar loopt verder geen risico wat betreft de opbrengst van de panelen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2020

Bergen krijgt energielandgoed met 265 hectare zonnepanelen en 175 hectare natuur: ‘Er moet iets achterblijven wat optelt…’ Vlaamse energieminister Zuhal Demir: ‘We gaan zonne-energie niet oversubsidiëren’...
Vacatures
Green Energy Company zoekt:

Installateur zonnepanelen

Green Energy Company zoekt zonnepaneelinstallateurs.
Fulltime • Nederland
Janszon zoekt:

Service en Onderhoud medewerker zonne-energie

Janszon zoekt een coördinator Service en Onderhoud zonne-energie in Amsterdam
24-40 uur • Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!