Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Definitieve overeenkomst voor zonnepark Sunport Delfzijl: 30 megawatt zonnepanelen met SDE+-subsidie

Definitieve overeenkomst voor zonnepark Sunport Delfzijl: 30 megawatt zonnepanelen met SDE+-subsidie

Groningen Seaports, Sunport Energy en WIRSOL kondigen aan dat SunPort Delfzijl, het grootste zonne-energiepark van Nederland met een omvang van 30 megawatt, er komt. Het zonnepark maakt gebruik van SDE+-subsidie.

Ongeveer 123.000 zonnepanelen worden geplaatst op 30 hectare (60 voetbalvelden) grond in de zuid-westelijke hoek van het Delfzijlse havengebied (Oosterhorn) in Groningen Seaports. Het zonnepark zal stroom leveren aan de industrie in de regio Eemsdelta. Hans Hoven (directeur van Sunport Delfzijl, het bedrijf dat het zonnepark ontwikkelde) en Harm Post (directeur van Groningen Seaports), de grondovereenkomst voor de bouw en exploitatie van het project. Het park wordt gebouwd met de zonnepanelen in een oost-west-opstelling.

Sunport en WIRSOL hebben ook een overeenkomst ondertekend waarbij WIRSOL het hele project overneemt. Met Groningen Seaports als partner zal WIRSOL het project financieren, bouwen en exploiteren. WIRSOL start de bouwwerkzaamheden in het voorjaar van 2016 en heeft als doel voor het einde van het jaar het project te hebben aangesloten op het elektriciteitsnet en de eerste zonne-energie te kunnen leveren. 

In 2014 werd een voorlopige grondovereenkomst getekend met Groningen Seaports en in datzelfde jaar werd de bouwvergunning verkregen. Begin 2015 werd aan het project een SDE+ subsidie toegekend uit het jaar 2014. Met de nu door Groningen Seaports en Sunport Delfzijl ondertekende grondovereenkomst levert Groningen Seaports het benodigde stuk grond voor het project.

Update 15 januari: WIRSOL heeft wereldwijd voor meer dan 8.500 klanten in totaal 650 megawatt aan zonnepanelen geplaatst en in beheer. Zo leverde het bedrijf in december in het Deense Lerchenborg een zonnepark van 61 megawatt opgeleverd. Bestaande uit 248.730 zonnepanelen van Astronergy en 1.750 omvormers van SMA. Naar aanleiding van vragen van de redactie van Solar Magazine laat de woordvoerder van WIRSOL weten dat het bedrijf 'het zonnepark zelf gaat bouwen en het nog onduidelijk is andere partijen (red. bijvoorbeeld EPC-contracters) sommige delen van het park gaan realiseren'. Het bedrijven kan bovendien nog niet melden welk type onderconstructie, montagesysteem, zonnepanelen en omvormers gebruikt zullen worden. Dit alles moet in de komende maanden duidelijk worden.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
KECX WIND BV zoekt:

Elektromonteur EPC & OM

Fulltime (40 uur) - Emmen, 7826TC, Emmen
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Commercieel Medewerker Binnendienst

32-40 uur - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!