logo
wvhj2023
hero-image
4 december 2015

SolarPowerEurope: 'Schrappen importheffing levert 54.000 banen in Europese Unie op'

Het schrappen van de importheffingen op Chinese zonnepanelen en andere pv-producten levert volgens SolarPowerEurope (het voormalige EPIA) in de periode tot en met 2020 in de Europese Unie 54.000 extra banen op.

SolarPowerEurope heeft Ernst & Young een onderzoek laten uitvoeren naar de Europese solar industrie. Het internationale accountskantoor heeft onder meer het effect van het schrappen van de importheffingen onderzocht. In Duitsland en Italië zou het volgens het bedrijf leiden tot 22.000 extra banen, geëxtrapoleerd naar de Europese Unie zou het leiden tot 54.000 extra banen.

Uit de studie wordt verder duidelijk dat het aantal banen in de Europese solar industrie gedaald is van 180.000 stuks in 2008 naar 110.000 in 2015.

James Watson, chief executive officer van SolarPowerEurope, over de studie: 'Dit rapport laat zien hoeveel werk er nog de verzetten is voor Europese politici. Op de Klimaattop zien wij hoe landen als India wereldwijd een koploper willen zijn in zonne-energie, wil Europa bijdragen aan de ambitie van de Europese Commissie om de nummer 1 te zijn in hernieuwbare energie; dan moeten we de uitrol van zonne-energie wezenlijk versnellen. De importheffingen en andere handelsbarrières staan dit in de weg.'

Lees alles over de importheffingen in het importheffingendossier van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten