Solar Magazine - SolarPowerEurope: 'Schrappen importheffing levert 54.000 banen in Europese Unie op'
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarPowerEurope: 'Schrappen importheffing levert 54.000 banen in Europese Unie op'

SolarPowerEurope: 'Schrappen importheffing levert 54.000 banen in Europese Unie op'

Het schrappen van de importheffingen op Chinese zonnepanelen en andere pv-producten levert volgens SolarPowerEurope (het voormalige EPIA) in de periode tot en met 2020 in de Europese Unie 54.000 extra banen op.

SolarPowerEurope heeft Ernst & Young een onderzoek laten uitvoeren naar de Europese solar industrie. Het internationale accountskantoor heeft onder meer het effect van het schrappen van de importheffingen onderzocht. In Duitsland en Italië zou het volgens het bedrijf leiden tot 22.000 extra banen, geëxtrapoleerd naar de Europese Unie zou het leiden tot 54.000 extra banen.

Uit de studie wordt verder duidelijk dat het aantal banen in de Europese solar industrie gedaald is van 180.000 stuks in 2008 naar 110.000 in 2015.

James Watson, chief executive officer van SolarPowerEurope, over de studie: 'Dit rapport laat zien hoeveel werk er nog de verzetten is voor Europese politici. Op de Klimaattop zien wij hoe landen als India wereldwijd een koploper willen zijn in zonne-energie, wil Europa bijdragen aan de ambitie van de Europese Commissie om de nummer 1 te zijn in hernieuwbare energie; dan moeten we de uitrol van zonne-energie wezenlijk versnellen. De importheffingen en andere handelsbarrières staan dit in de weg.'

Lees alles over de importheffingen in het importheffingendossier van Solar Magazine.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!