Solar Magazine - Albert Heijn start pilot om via supermarkten landelijk postcoderoosprojecten te starten
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Albert Heijn start pilot om via supermarkten landelijk postcoderoosprojecten te starten

Albert Heijn start pilot om via supermarkten landelijk postcoderoosprojecten te starten

Ahold (het moederbedrijf van Albert Heijn, AH) is samen met ZZON (een initiatief van Eigenenergie.net en Virida) een pilot gestart om via een postcoderoosproject tenminste 840 zonnepanelen te plaatsen bij AH Venray.

Eigenenergie.net en Virida zijn ZZON vorig jaar gestart. ZZON wil zowel de deelnemende buurtbewoners als de partijen die hun dak beschikbaar stellen ontzorgen. Eigenenergie.net is binnen ZZON de leverancier van de zonnepanelen, Virida is de bedenker en manager van het ZZON-concept. Verder wordt samengewerkt met energieleverancier Huismerk Energie.  

Venray is de pilotlocate van het nieuwe concept van ZZON. Hier verhuist de AH-supermarkt van het centrum van Venray naar de winkellocatie Gouden Leeuw. Op het dak komen 800 tot 1.200 dunne filmzonnepanelen van Stion. De pv-installatie moet in januari 2016 operationeel zijn. Kanttekening is dat er tenminste 840 zonnepanelen verkocht moeten zijn en de Belastingdienst het postcodeproject moet goedkeuren. Tenslotte moet er een definitieve toezegging van een groenlening komen vanuit de Rabobank Venray.

Ahold heeft het project in Venray inmiddels officieel bestempeld als pilot en wil bij een succesvolle uitrol het concept van postcoderoosprojecten binnen haar supermarktketen landelijk uitrollen.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Werkvoorbereider Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Duurzame Technieken

Fulltime (40 uur) - ‘s-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!