logo
wvhj2023
bedrijf-logo-viridian-solar
Viridian Solar BV | Van Bylandtachterstraat 24, unit 6, 5046MB Tilburg (Nederland) Viridian Solar EU-distributiecentrum | Nijverheidsstraat 3, 7261AK Ruurlo (Nederland)
<br>Mark Poutsma: +31 (0)6 155 83 644 | <br>Pim van Oppen: +31 (0)6 306 99 794 | <br>Benno Klein Goldewijk: +31 (0)6 516 33 464

Viridian Solar

Viridian Solar Clearline fusion, een beproefd systeem voor volledige dakintegratie van solar PV

Viridian Solar is een producent van kwalitatief en esthetisch hoogwaardige zonnepanelen voor volledige dakintegratie in hellende daken tussen de 20° en 60° (zgn. indakzonnepanelen). Het toonaangevende product van Viridian Solar is Clearline fusion, een beproefd systeem voor dakintegratie van solar PV.

Een toenemend aantal bouwbedrijven, vastgoedontwikkelaars en installateurs gebruikt het Viridian Solar Clearline fusion indakzonnepanelensysteem voor dakintegratie van fotovoltaïsche zonne-energie (PV) als alternatief voor de plastic tray-systemen die tot nu toe veelal werden toegepast. Met Viridian Solar Clearline fusion zijn er geen extra panlatten, plastic bakken, EPDM-onderlagen, folies, uiteenlopende fabrikanten voor de diverse onderdelen en aparte gootstukken benodigd. Bovendien is Viridian Solar Clearline fusion veel makkelijker te verwerken omdat er veel minder losse onderdelen zijn. De installatietijd is vele malen sneller en Viridian Solar Clearline fusion ziet er bovendien fantastisch uit. Viridian Solar Clearline fusion heeft ook het beste resultaat inzake windbelasting (5.300 Pa) zonder extra bevestigingsmateriaal te hoeven toepassen. Tevens hebben de Fusion-gootstukken en pakketten allemaal kleurcodes, waardoor verwerking van het product sterk is vereenvoudigd.

Bovendien beschikt Clearline fusion als enige indakzonnepanelensysteem over alle Europese brandveiligheidscertificaten inzake vuur/vlamverspreiding, t.w. BRoof T1 t/m T4. Deze zijn allemaal met het topresultaat AA-rating behaald.

Waarom Viridian Solar Clearline fusion?

  • Economisch: de prijs is vergelijkbaar met opdak PV systemen van A+ kwaliteit.
  • Diverse Poly en Mono Viridian Solar Clearline PV16-indakzonnepanelen verkrijgbaar
  • Portret- en landschapsgerichte configuraties mogelijk.
  • Compact: de afstand tussen de horizontale rijen is slechts 5mm. Tussen de verticale kolommen is de afstand slechts 30 mm.
  • Snel: installatietijden van minder dan 1 uur per kWp zijn gemakkelijk haalbaar. De gepatenteerde verbindingsmethode betekent dat panelen eenvoudig aan elkaar kunnen worden geschoven om een weerbestendige en veilige bevestiging te creëren.
  • ‘Strak’ aanzicht: niet zichtbare klemmen zorgen voor een optimale esthetiek.
  • Eenvoudig: Viridian Solar Clearline fusion beschikt over uitzonderlijke brandprestaties, windweerstand en weerbestendigheid zonder extra benodigde afdekkingen, plakrollen of brandwerende materialen. Alles dat benodigd is bevindt zich namelijk in de pakketten.
  • Robuust: gecertificeerde windweerstand is meer dan vier keer hoger dan van concurrerende producten.
  • Universeel: kan worden toegepast in alle veelgebruikte dakpannen, leien en rieten kappen.

Viridian Solar ondersteunt in de ontwerpfase (in casu het aanleveren van optimale configuratie-ontwerpen dan wel het controleren op mogelijke 'clashes' van reeds bestaande ontwerpen) in Revit (BIM) en/of AutoCAD, verzorgt de levering van de gewenste Viridian Solar Clearline fusion-configuraties en de begeleiding van de installerende partijen d.m.v. grondige installatietrainingen on-site of incompany. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid een trainingssessie te volgen in het Viridian Solar Experience Centre gelegen naast het Viridian Solar EU-distributiecentrum te Ruurlo.

Meest gelezen

Nu in Het Tijdschrift

nu-in-magazine-cover
Mei 2024

De mei 2024-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan de nieuwe toekomst van de salderingsregeling, flexibele exportlimieten voor pv-systemen, de steeds langere garanties op zonnepanelen, de grootschalige introductie van perovskietzonnepanelen en de rol van zonne-energie in de Vlaamse verkiezingen.

Bekijk alle magazines