logo
wvhj2023
bedrijf-logo-segensolar
Dieselstraße 2 D-50895 Keulen (Duitsland)
Hans van den Eeden, Accountmanager Benelux

SegenSolar

SegenSolar GmbH is de Europese dochteronderneming van de marktleidende Britse PV-groothandel Segen Ltd., en verkoopt fotovoltaïsche systemen en componenten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, de Benelux, Polen en andere aangrenzende Europese landen.

SegenSolar is sinds juli 2015 op de markt en is nu al een gevestigde partij. Het idee van een klein, goed op elkaar ingespeeld verkoopteam en de professionele portaalsoftware als basis van het zakelijke model functioneert uitstekend. Het brede productenassortiment en het online klantenportaal overtuigen niet alleen de klanten, maar ook de leveranciers. Sinds einde 2015 heeft SegenSolar de verkoopactiviteiten uitgebreidt naar de Benelux met een focus op de Nederlandse solarmarkt.

Het klantenportaal is uniek en toonaangevend in dit marktsegment en trekt met een toenemende tendens veel bezoekers en klanten aan. De geïntegreerde onlineshop zorgt ervoor dat klanten ook buiten de normale kantoor- en werktijden bediend kunnen worden. Het portaal beschikt over handige tools voor het opstellen van offertes en het samenstellen van fotovoltaïsche systemen. Klanten kunnen op elk moment hun volledige bestelsituatie bekijken, inclusief alle offertes, facturatie- en leveringsinformatie en actuele informatie over de voorraadsituatie. De rubriek „Nieuws“ biedt informatie over producten en de branche, en onder „Evenementen“ kunnen klanten zich online inschrijven voor evenementen.

Leveranciers gebruiken de mogelijkheid om verkooprelevante informatie te bekijken, zoals voorraadinformatie en verkoopcijfers. Daarnaast biedt het portaal fabrikanten een wervingsplatform waarmee zij gericht in contact kunnen komen met hun doelgroep.

SegenSolar beschikt over een omvangrijk, op de marktvraag afgestemd assortiment van fotovoltaïsche producten en biedt alles wat de installateur nodig heeft. Klanten hebben de keus uit een pool van topmerken zoals JA Solar, Canadian Solar, JinkoSolar, Bisol, LONGi, Qcells, Solis, Enphase, SolarEdge, Tigo, RCT Power, Pylontech en Huawei.

SegenSolar GmbH Onderdeel van de Segen Group met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zuid-Afrika. Sinds oktober 2021 maakt de hele Segen Group deel uit van Labora Holdings, het moederbedrijf van City Electrical Factors. Alle dochterondernemingen zijn onafhankelijk.
Directie Andrew Garcia
Medewerkers meer dan 50
Oprichting 1.7.2015
Activiteitensegment Groothandel gespecialiseerd in fotovoltaïsche systemen en componenten
Markten Duitsland en Europa

Meest gelezen

Nu in Het Tijdschrift

nu-in-magazine-cover
Maart 2024
De maart 2024-editie van Solar Magazine is verschenen. Het tijdschrift besteedt aandacht aan een enquête onder 350 Nederlandse zonnepaneelinstallateurs, Solar Solutions Amsterdam 2024 en de Vlaamse droopregeling.
Bekijk alle magazines