Solar Magazine - Het Energie Theater

Het Energie Theater

Kennis delen over energietransitie | Installatietechneuten helpen particulieren met theatercollege

Het is een opvallende combi: het theater en techneuten op het gebied van warmtepompen, energieopslag, elektrisch vervoer en zonne-energie. In het Schaffelaar Theater in Barneveld gaat het gebeuren: op zaterdag 28 oktober delen drie experts een avond lang hun kennis over de energietransitie.

In Het Energie Theater praten installatie-experts Patrick Schimmel, Henry Lootens en Dennis van der Meij hun publiek bij over de energietransitie, trends en technieken, zoals warmtepompen, elektrisch vervoer, zonnepanelen en thuisbatterijen. Het programma richt zich op particulieren die hun woning willen verduurzamen, maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen. De experts in het programma geven elk op hun vakgebied een theatercollege. De avond wordt gepresenteerd door Frans Reichardt, bijgestaan door installatiejournalist Eddy Buiting.

Particulier heeft veel vragen

Initiatiefnemer is Patrick Schimmel, die in Barneveld het installatiebedrijf Schimmel Techniek runt. “We krijgen dagelijks uiteenlopende vragen over verduurzaming. Met Het Energie Theater willen we op brede schaal, in een grote setting, objectieve en eerlijke informatie geven over alle aspecten van verduurzaming. Daarnaast is het onze passie om vol energie mensen verder te helpen in hun zoektocht in onze wereld van de techniek.”

Iedereen verduurzaamt

De energietransitie is in volle gang. Dit betekent dat elke Nederlander nu bezig is met duurzaamheid. De een doet het voor de planeet, de ander voor de eigen portemonnee. De een wil enkel van het aardgas af, de ander wil de energierekening drukken, weer een ander maakt er een sport van om volledig off-grid te gaan. Feit is dat de belangstelling voor duurzame technieken, zoals warmtepompen en zonnepanelen groot is en er volgens de experts veel verkeerde informatie wordt verspreid. “Daar gaan we wat aan doen”, zegt Schimmel.

Wat leert de bezoeker?

De bezoeker leert de basisprincipes van technieken, de do’s and don’ts bij oriëntatie en ervaart en passant dat verduurzamen ook gewoon leuk is. Het theatercollege is geen verkooppraat, maar een avond waarin kennisdelen, bewustwording en het onderscheid tussen feiten en fabels voorop staan. Schimmel: “We gaan mensen vertellen wat ze moeten weten, in plaats van wat ze willen horen”

Wie zijn de experts?

Het Energie Theater belooft het publiek een avond vol informatie, energie, discussie en passie.

  • Patrick Schimmel is als installateur van warmtepompen al jarenlang actief met duurzame technieken. Hij weet alles van het keuzeproces waarin particulieren die willen verduurzamen, terechtkomen. Welke uitgangspunten zijn belangrijk? Welke stappen kun en moet je nemen? In zijn college legt hij uit wat technische opties en aandachtspunten zijn.
  • Henry Lootens is een expert en docent op het gebied van elektrotechniek. In zijn college richt hij zich op de mogelijkheden voor energieopslag in thuisbatterijen en de rol die elektrisch vervoer kan hebben in een duurzaam gerenoveerd huis.
  • Dennis van der Meij weet alles over zonnepanelen en over technieken en actualiteiten rondom het duurzaam opwekken, opslaan en verrekenen van zonnestroom. Hij legt uit hoe de handel in zonnestroom werkt en gaat werken en hoe je daar je voordeel mee kunt doen.
  • De avond wordt gepresenteerd door Frans Reichardt. Naast presentator is Reichardt ook specialist op het gebied van klantgerichtheid. Hij bekijkt de wereld door een klantenbril en kan de verbinding leggen tussen klantvraag, behoefte, gedrag en technische oplossing.
  • Eddy Buiting is hoofdredacteur van Installatie.nl en volgt al jaren kritisch de installatiemarkt. Hij zal de experts prikkelen, trends duiden en de dialoog opzoeken met het publiek.

Het Energie Theater bezoeken?

Het Energie Theater vindt plaats op zaterdag 28 oktober 2023 vanaf 20.00 uur in het Schaffelaar Theater in Barneveld. Kaartverkoop via het theater: check hiervoor www.energietheater.nl
Bij voldoende belangstelling sluiten de initiatiefnemers meerdere optredens niet uit.

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!