Solar Magazine - Esdec: Advanced Installatietraining

Webinar Nieuwe ruimte voor de zon

De schaarse ruimte in ons land vraagt om slimme oplossingen voor de opwek van zonne-energie. Gelukkig kan de opwek van energie uit de zon vaak prima gecombineerd worden met andere functies. Denk aan panelen aan gevels of op geluidsschermen. Maar ook op water, parkeerplaatsen en in de agrarische sector zijn tal van mogelijkheden voor wat we noemen multifunctioneel ruimtegebruik. Door functies slim te combineren, vinden we nieuwe ruimte voor de zon.

CE Delft maakte voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een overzicht van 15 inspirerende voorbeelden waar het opwekken van zonne-energie hand in hand gaat met andere functies. Deze bundelden we in de inspiratiegids Nieuwe ruimte voor de zon, die binnenkort verschijnt. De highlights uit de gids lichten we toe in een webinar. In het webinar bespreken we ook de casus van het provinciehuis in Zwolle. Daar wordt zonne-energie opgewekt via de gevel én via een solar carport, met daaraan gekoppeld een ondergrondse batterij.

Datum & tijd:
Woensdag 19 april, 10.00 - 11.15 uur, via Teams

Voor wie?
Beleidsmakers, lokale overheden betrokken bij de RES, ontwikkelaars en energiecoöperaties.

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Soly zoekt:

Traineeship Sales Consultant

32-40 uur - Groningen, 9727 DW 5
Klimaatfonds Nederland zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!