Solar Magazine - Wachten wordt beloond: Tesla presenteert Powerwall voor opslag van zonnestroom
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wachten wordt beloond: Tesla presenteert Powerwall voor opslag van zonnestroom

Wachten wordt beloond: Tesla presenteert Powerwall voor opslag van zonnestroom

Powerwall. Het is de naam van de langverwachte batterij voor thuisgebruik van elektrische autofabrikant Tesla. De toepassingsmogelijkheden? Onder meer het opslaan van zonnestroom.

De accu van Tesla slaat zonne-energie op, zodat de energie later beschikbaar is momenten dat er minder energie wordt gegenereerd, zoals in de nacht. Er bestaan al wel accu's die dat doen, maar volgens Tesla-ceo Elon Musk zijn de accu's van concurrenten duur, onbetrouwbaar en 'slecht op elke manier'.

De Powerwall is een lithium-ion-accu, die aan de muur kan worden gehangen. Er komt een versie van 7 en 10 kilowattuur. De accu's kunnen oneindig worden gecombineerd voor een grotere capaciteit. Er komen ook grotere versies, de Powerpacks, goed voor een opslagvermogen van 100 kilowattuur en te combineren tot 10 megawattuur. De accu laadt in principe op met zonne-energie, maar kan ook worden aangesloten op het energienetwerk om op die manier op te laden wanneer dat nodig is. Wanneer de accu's naar Europa komen is nog niet bekend, deze zomer kunnen de Amerikanen er een aanschaffen vanaf 3.000 dollar.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Benelux

Fulltime (40 uur) - Benelux
Janszon BV zoekt:

Junior Projectleider Zonne-energie

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!