Solar Magazine - Shell neemt ontwikkelaar van zonne-energie en energieopslag Savion over
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Shell neemt ontwikkelaar van zonne-energie en energieopslag Savion over
© Shell

Shell neemt ontwikkelaar van zonne-energie en energieopslag Savion over

Shell New Energies, een dochteronderneming van Koninklijke Shell, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Savion, een Amerikaanse ontwikkelaar van zonne-energie- en energieopslagprojecten.

Savion is nu nog in handen van Macquarie’s Green Investment Group. Met deze overname verwacht Shell zijn wereldwijde zonne-energie- en energieopslagportfolio aanzienlijk uit te breiden.

Nutsbedrijven
‘De aanzienlijke pijplijn van Savion, het zeer ervaren team en het bewezen succes als projectontwikkelaar voor hernieuwbare energie, maken het een overtuigende oplossing voor de groeiende geïntegreerde energieactiviteiten van Shell’, aldus Wael Sawan, Integrated Gas and Renewables & Energy Solutions Director. ‘Als een van de snelstgroeiende, goedkoopste hernieuwbare-energiebronnen, is zonne-energie een cruciaal onderdeel van onze duurzame-energieportfolio terwijl we ons streven naar netto nul versnellen.’

Savion is gespecialiseerd in het ontwikkelen van projecten voor zonne-energie en energieopslag en heeft momenteel meer dan 18 gigawatt aan zonne-energie en batterijopslag in ontwikkeling voor een verscheidenheid aan klanten, waaronder nutsbedrijven en grote commerciële en industriële organisaties.

Geïntegreerd energiebedrijf
De overname van Savion ondersteunt de strategie van Shell om een ​​geïntegreerd energiebedrijf te ontwikkelen, terwijl het zich in 2050 ontwikkelt tot een energiebedrijf met een netto-emissievrije energie, in overeenstemming met de samenleving. Als onderdeel van deze strategie streeft Shell ernaar om in 2030 wereldwijd meer dan 560 terawattuur stroom per jaar te verkopen: 2 keer zoveel elektriciteit als het bedrijf nu verkoopt.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
SAJ Electric Europe zoekt:

Technicus binnen dienst

Fulltime (40 uur) - Ronse ( België)
Zonnefabriek zoekt:

Verkoopadviseur

32-40 uur - Midden-Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!