Solar Magazine - KNVB start samenwerking met iwell om voetbalclubs van batterijen te voorzien
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KNVB start samenwerking met iwell om voetbalclubs van batterijen te voorzien
© Provincie Brabant

KNVB start samenwerking met iwell om voetbalclubs van batterijen te voorzien

De KNVB is via De Groene Club een samenwerking gestart met iwell. Via De Groene Club worden sportverenigingen verduurzaamd en dat kan bij voetbalclubs vanaf nu ook met de batterijen van iwell.

Energie is de grootste kostenpost bij voetbalverenigingen. Daarom heeft de KNVB 4 jaar geleden De Groene Club opgericht, om voetbalverenigingen te ontzorgen in het energiebesparingstraject. Dat doen ze met een vijfstappenplan, waarvan zij uit ervaring weten dat het, van nulmeting tot realisatie, binnen een jaar uitgevoerd kan worden. Op deze manier zijn inmiddels al 1.300 verenigingen geholpen en is er voor zo’n 11 miljoen euro geïnvesteerd in duurzame oplossingen.

Mismatch verbruik en opwek
Op 2 thema’s zag men nog uitdagingen: de opslag van energie en het aardgasvrij maken van accommodaties. Voetbalclubs wekken overdag, via zonnepanelen, enorm veel energie op, terwijl ze het dan zelf amper nodig hebben. Pas ’s avonds, als de veldverlichting aangaat en de lampen aangaan in de kantine en in de kleedkamers, hebben ze die energie nodig. Daar is natuurlijk sprake van een fikse mismatch. Ze zijn toen op zoek gegaan naar een partij die hen zou kunnen helpen. iwell kwam als de juiste partner uit de bus.

Samen met iwell hebben ze een subsidieaanvraag ingediend bij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), en die hebben ze toegekend gekregen. Hiermee zijn ze 10 haalbaarheidsonderzoeken bij voetbalclubs aan het uitvoeren. 1 Power Cube hebben ze al geïnstalleerd voor de periode van een jaar, bij de Rotterdamse tweedeklasser Alexandria ’66. Zo kunnen ze een jaar lang leren en ervaren wat het effect is van energieopslag bij sportaccommodaties en kunnen ze ontdekken wat de businesscase is van elektriciteitsopslag, rekening houdend met de wijzigingen die eraan zitten te komen op onder andere het gebied van de salderingsregeling.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
ESTG zoekt:

Customer Service medewerker Benelux

Fulltime (40 uur) - 6678 PJ
Wocozon zoekt:

Gedreven en ervaren Project Manager

32-40 uur - 3554PZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!