Solar Magazine - 3 nieuwe bestuursleden voor Energy Storage NL
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
3 nieuwe bestuursleden voor Energy Storage NL
© DNV

3 nieuwe bestuursleden voor Energy Storage NL

Margien Storm van Leeuwen (QuinteQ), Ruud Nijs (GIGA Storage) en Koen Broess (DNV) zijn per direct toegetreden tot het bestuur van brancheorganisatie Energy Storage NL. Zij volgen 4 vertrekkende leden op.

Per 1 januari hebben Jillis Raadschelders (Mott MacDonald), Aris de Groot (Ecovat), Peter Teerlink (S4Energy) en Rob Kreiter (TKI Energy & Industry) hun taken als bestuurslid voor Energy Storage NL neergelegd.

QuinteQ
Margien Storm van Leeuwen studeerde scheikunde op de Universiteit Utrecht. Ze werkte bij DSM, NedStack en Bredenoord en werkte als productmanager, inkoopmanager, salesmanager, businessdevelopmentmanager en vervulde diverse posities in managementteams.

Op dit moment is ze chief commercial officer bij QuinteQ, een jong hightechbedrijf dat zich richt op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van het meest geavanceerde vliegwiel dat met oneindig veel cycli en circulaire opbouw past in de opkomende behoefte aan robuuste opslagtechnologie bij Defensie, metro’s en treinen, snellaadpleinen voor grotere elektrische logistiek, havens en kranen, en diverse microgrids bij industrie.

GIGA Storage
Ruud Nijs is sinds 2018 de chief executive officer van GIGA Storage. Dat bedrijf ontwikkelt, beheert en investeert in grootschalige batterijopslag in Europa. Er wordt geïnvesteerd in projecten voor zowel netstabiliteit als optimalisatie van de energievoorziening. Daarvoor heeft Nijs zich met name beziggehouden met duurzame financiering en artificiële intelligentie. Hij heeft zowel bij de ABN Amro bank als bij Rabobank vele jaren mogen werken, waarbij zijn laatste rol bij de Rabobank directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen was.

DNV
Koen Broess heeft een doctoraat in de biofysica en een master in de chemie. Hij is als segmentleider energieopslag & elektrisch vervoer verantwoordelijk voor de bedrijfsontwikkeling van DNV in Noord-Europa. Daarnaast is hij key-accountmanager. Hij heeft meer dan 11 jaar ervaring in energieopslagprojecten, nieuwe diensten en businessmodellen in de energiemarkt en heeft meerdere (inter)nationale projecten opgezet en gecoördineerd.

Broess is lid van de werkgroep van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor batterijveiligheid en regelgeving. Tot slot is hij lid van de raad van bestuur van de European Association for Storage of Energy (EASE).

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2022

Realtime interface op komst: ‘Noodrem leidt tot enorme hoeveelheid extra aansluitcapaciteit  wind- en zonne-energie’ Professor Wim Sinke zwaait af: ‘We still ain’t seen nothing yet’ Zonnemarkt: ‘Einde...
Vacatures
Janszon BV zoekt:

Projectleider Zonne-Energie

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Wattkraft Benelux zoekt:

Management Assistent

<24 uur - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!