Solar Magazine - Leclanché en S4 Energy leveren tweede hybride energieopslagsysteem op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Leclanché en S4 Energy leveren tweede hybride energieopslagsysteem op
© Leclanché

Leclanché en S4 Energy leveren tweede hybride energieopslagsysteem op

Leclanché en S4 Energy hebben in Heerhugowaard hun tweede gezamenlijke hybride energieopslagsysteem opgeleverd. Het energieopslagsysteem kent een vermogen van 10 megawatt.

Het systeem van Leclanché en S4 Energy is een maatje groter dan het energieopslagsysteem van 8,8 megawatt dat in september 2020 werd opgeleverd in Almelo. Ook in Heerhugowaard bestaat het systeem uit batterijen en een vliegwiel.

Vliegwiel
Daartoe is Leclanché’s lithium-ionbatterijopslagtechnologie gecombineerd met S4 Energy’s KINEXT-vliegwielopslag om primair regelvermogen te leveren voor frequentiestabilisatie. Het geavanceerde systeem is ontworpen om 9 megawattuur vermogen te leveren aan hoogspanningsnetbeheerder TenneT voor frequentieregeling met 1 megawatt voor toepassingen met verplaatsing van de lading.

Leclanché was de engineering, procurement and construction (epc)-contractor van het batterij-energieopslagsysteem (BESS). Het wordt beheerd door het eigen energiemanagementsysteem van het bedrijf, dat een veilige en efficiënte werking garandeert.

Nieuwe dynamiek
​‘We zijn verheugd om met S4 Energy in dit tweede nutsproject samen te werken, waarbij onze 2 opslagtechnologieën worden gecombineerd tot een oplossing met toegevoegde waarde die de Nederlandse netstabiliteit ondersteunt’, aldus Guido Guidi, Senior Vice President, Global Sales, Stationary Storage Solutions, Leclanché.

‘We hebben een solide samenwerking ontwikkeld die heeft geleid tot verbeterde oplossingen en een nieuwe dynamiek voor de markt’, vult Dominique Becker Hoff, commercieel directeur bij S4 Energy, aan. ‘We kijken ernaar uit om deze samenwerking tijdens de uitvoering van komende projecten verder te versterken.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
ESTG zoekt:

Customer Service medewerker Benelux

Fulltime (40 uur) - 6678 PJ
Zon Advies Nederland zoekt:

Financieel medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - Elst (Gld), 6662 NE
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!