Solar Magazine - GIGA Storage plaatst batterij van 12 megawatt bij Windmolenpark Neushoorntocht
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GIGA Storage plaatst batterij van 12 megawatt bij Windmolenpark Neushoorntocht
© GIGA Storage

GIGA Storage plaatst batterij van 12 megawatt bij Windmolenpark Neushoorntocht

GIGA Storage plaatst in het derde kwartaal van 2020 een batterij van 12 megawatt in Lelystad. Deze wordt geplaatst bij het praktijkcentrum voor duurzame energie Acrres; onderdeel van de universiteit Wageningen.

De capaciteit van de batterij in Lelystad is te vergelijken met het totale elektriciteitsverbruik van circa 5.000 huishoudens. De batterij wordt aangesloten op het Windmolenpark Neushoorntocht. De batterij heeft daarom de naam ‘Rhino batterij’ gekregen. Het primaire doel van deze batterij is om een grotere hoeveelheid hernieuwbare energie, op het juiste moment, op het elektriciteitsnet te zetten.

Dit gebeurt door de batterij zo in te zetten dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de duurzame-energieproductie. Windnet is de eigenaar van het lokale elektriciteitsnet. De komende jaren worden er meerdere grootschalige wind- en zonneparken in Lelystad gerealiseerd en op dit stroomnet aangesloten. Hiervoor wordt een smart grid ontwikkeld, waarbij de batterij het afschakelen van duurzame-energiebronnen gaat beperken.

De GIGA Rhino-batterij wordt geleverd door NEC Energy Solutions. Dit bedrijf heeft sinds 2008 meer dan 900 megawatt aan energieopslagprojecten gerealiseerd. GIGA Storage wil op meer strategische plekken in Nederland grootschalige batterijen gaan plaatsen.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Productontwerper

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraaat 6b
Kremer Techniek zoekt:

PV Monteur

Fulltime (40 uur) - 's-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!