Solar Magazine - BAM plaatst thuisbatterijen in nul-op-de-meterwoningen Heerhugowaard
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BAM plaatst thuisbatterijen in nul-op-de-meterwoningen Heerhugowaard
(foto: BAM Wonen)

BAM plaatst thuisbatterijen in nul-op-de-meterwoningen Heerhugowaard

De BAM heeft afgelopen maand thuisbatterijen geplaatst in 5 nul-op-de-meterwoningen in Heerhugowaard. Het is onderdeel van een pilot in de jaren ’70-wijk van woningcorporatie Woonwaard.

In de gemeente renoveren BAM Woningbouw en woningcorporatie Woonwaard 55 rijtjeswoningen naar nul op de meter met geld van de energierekening. In november vorig jaar ontvingen de bewoners in Heerhugowaard een oproep om deel te nemen aan een pilot voor de thuisbatterij. 15 bewoners gaven aan deel te willen nemen, waarvan er 5 gekozen zijn. Bij de keuze is gekeken naar een zo goed mogelijke afspiegeling van het type huishoudens in de wijk, waardoor het eventuele verschil in energiegebruik goed in kaart gebracht kan worden. Naast de data die gemeten wordt, is er ook aandacht voor de ervaringen van de bewoners. De pilot heeft een looptijd van twee jaar en de eerste resultaten worden over om en nabij een half jaar verwacht.

De ontwikkeling van de batterij is het resultaat van het REnnovates programma. REnnovates is een onderzoek – innovatieproject dat is geïnitieerd door BAM en 9 Europese consortiumpartners.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Customer Care Medewerker

32-40 uur - Amsterdam
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!