Solar Magazine - Haarlemmermeer verwelkomt buurtbatterij ATEPS
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Haarlemmermeer verwelkomt buurtbatterij ATEPS
(foto: Tegenstroom)

Haarlemmermeer verwelkomt buurtbatterij ATEPS

In Haarlemmermeer is het startschot gegeven voor een demonstratieproject met een buurtbatterij, geleverd door het Helmondse bedrijf ATEPS.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met energiecoöperatie Tegenstroom. 35 Bewoners die wonen in Rijsenhout aan in de buurt van de buurtbatterij doen mee. Zij hebben allemaal zonnepanelen van Tegenstroom op hun dak. De stroom die ze zelf opwekken, maar niet direct gebruiken wordt opgeslagen in de buurtbatterij. De buurt is half februari geplaatst en de deelnemers worden binnen afzienbare tijd aangesloten op de buurtbatterij.

De buurtbatterij is geplaatst in opdracht van netbeheerder Liander. Liander is verantwoordelijk voor het elektriciteitsnetwerk en wil berekenen of een buurtbatterij goedkoper is dan nieuwe kabels neerleggen.

Later in 2017 wordt het project uitgebreid. 500 mensen kunnen dan meedoen met Lyv-energiemanagement en 50 huizen zullen worden uitgerust met een batterij voor energieopslag in huis.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Elektricien

32-40 uur - Provincie Utrecht
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!