Solar Magazine - GTM Research: Amerikaanse energieopslagmarkt 125 procent gegroeid
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GTM Research: Amerikaanse energieopslagmarkt 125 procent gegroeid
(foto: Stock)

GTM Research: Amerikaanse energieopslagmarkt 125 procent gegroeid

Uit een nieuw rapport van GTM Research blijkt dat de Amerikaanse markt voor energieopslag van het eerste op het tweede kwartaal gegroeid is met 125 procent, de afzet steeg van 18,3 naar 41,2 megawatt.

De staat Californië leidt nog altijd de dans als het om de uitrol van energieopslag gaat, waarbij het wel zo is dat alle andere staten gezamenlijk voor de eerste keer in één kwartaal meer residentiële opslagsystemen hebben gerealiseerd dan Californië in zijn eentje. In de niet-residentiële markt neemt Californië echter 83 procent van de nieuwe opslagsystemen voor zijn rekening.

Ondertussen is de pijplijn met energieopslagprojecten gegroeid tot 10,7 gigawatt, een toename van 57 procent. Van deze pijplijn verwacht GTM Research dat er dit jaar in totaal 300 megawatt gerealiseerd zal worden. Ter vergelijking: in 2015 werd 226 megawatt geïnstalleerd en in alleen al in het jaar 2021 zal volgens de onderzoekers 2,1 gigawatt geïnstalleerd worden. Tegen die tijd is de marktwaarde van energieopslag 2,9 miljard dollar.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Stel... zoekt:

Senior Consultant zonne-energie

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!