Solar Magazine - Oliegigant Total koopt Franse batterijenfabrikant Saft
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oliegigant Total koopt Franse batterijenfabrikant Saft
(foto: Saft Batteries)

Oliegigant Total koopt Franse batterijenfabrikant Saft

De Franse oliegigant Total heeft aangekondigd de Franse batterijenfabrikant Total te kopen. De prijs is 36,50 euro per aandeel, wat Saft een waarde van bijna 1 miljard euro bezorgt.

Het zogenaamde Supervisory Board van Saft heeft het overnamebod unaniem goedgekeurd. Het orgaan stelt daarbij dat de overname zowel in het belang ‘van het bedrijf, als de aandeelhouders en de medewerkers’ is. Overigens moet de Franse tegenhanger van de Autoriteit Financiële Markten (red. de Franse AMF) de overname nog goedkeuren.

‘De combinatie van Saft en Total stelt Saft in staat om het vlaggenschip van de Total Group te worden als het om stroomopslag gaat’, aldus Patrick Pouyanné, voorzitter en chief executive officer van Total.’ De overname van Saft is onderdeel van Totals plan om de ontwikkelingen van bedrijfsonderdelen die actief zijn in hernieuwbare energie wezenlijk te versnellen. Deze ambitie gaat terug tot 2011 toen zonnepanelenfabrikant SunPower gekocht werd.

Saft telt wereldwijd meer dan 4.100 medewerkers, is actief in 19 landen en telt 14 productielocaties. Total heeft op haar beurt maar liefst 96.000 werknemers.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Adviseur Verduurzaming (ZZP)

Parttime (24 uur) - Haarlem, 2011 MA
Zon Advies Nederland zoekt:

Vacature planner Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662 NE, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!