Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook België organiseert zonne-energiepromotiecampagne Solar Days

Ook België organiseert zonne-energiepromotiecampagne Solar Days

Net als Nederland doet België al enkele jaren mee aan de Europese zonne-energiepromotiecampagne Solar Days. In België loopt de campagne van 1 tot 19 mei 2013. Vanaf 2009 deed België al op kleine schaal mee, en in 2012 schakelden de Belgische Solar Days een versnelling hoger, met zeventig evenementen. De organisatoren hopen dit jaar opnieuw meer evenementen te organiseren.

Premie zonneboiler licht gewijzigd
Ook na de afschaffing van de belastingvermindering blijft zonne-energie voor warm water en stroom een interessante en haalbare investering in duurzame energie voor een woning of bedrijf. 'De premie voor een zonneboiler voor warm water is sinds 1 januari 2013 licht gewijzigd, met een maximum bedrag van 2.750 euro per installatie, maar bedraagt nog altijd vijfhonderdvijftig euro per vierkante meter. Met deze aantrekkelijke subsidie wordt de terugverdientijd teruggebracht tot tien jaar', aldus Gie Verbunt, voorzitter van Belsolar, de industriefederatie van thermische zonne-energie.

Zonnestroom
Voor fotovoltaïsche zonnepanelen is de steun uit groenestroomcertificaten ingrijpend gereduceerd, in functie van de sterk gedaalde prijs voor zonnepanelen. 'Ondanks de nieuwe lage steunbedragen blijft het installeren van zonnepanelen op eigen dak goedkoper dan niets doen en alle stroom aankopen bij de leverancier', stelt zegt Alex Polfliet, voorzitter van PV-Vlaanderen, dat net als Belsolar partner is van de Belgische Solar Days.

Organisatoren
De Solar Days worden op gang getrokken door verschillende organisaties voor hernieuwbare energie: ODE-Vlaanderen - de koepelvereniging voor hernieuwbare energie, PV-Vlaanderen - de Vlaamse sectororganisatie voor fotovoltaïsche zonne-energie. Aan Franstalige zijde wordt de campagne getrokken door EDORA - de federatie van groene energiebedrijven, APERe - het informatiekantoor over hernieuwbare energie en RBF - de Franstalige federatie van PV-installateurs.
De Solar Days zijn een netwerk van lokale evenementen en acties. Iedereen kan meedoen: eigenaars van een zonne-energiesysteem, leveranciers, installateurs, gemeenten en bedrijven. Organisatoren kunnen zich aanmelden op de website en hun activiteit wordt aangekondigd op een interactieve kaart. Exclusief voor organisatoren stelt de campagne allerhande materiaal ter beschikking: een stappenplan, affiches, persteksten en promotiemateriaal.