Solar Magazine - Ex-Solland Solar onderdeel Sunweb Solar verkocht aan Finse onderneming
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ex-Solland Solar onderdeel Sunweb Solar verkocht aan Finse onderneming

Ex-Solland Solar onderdeel Sunweb Solar verkocht aan Finse onderneming

Na een zoektocht van bijna een kalenderjaar is Henk Roelofs erin geslaagd Sunweb Solar te verkopen, te weten aan het Finse
Cencorp Corporation. Sunweb Solar - een overgebleven onderdeel van Solland Solar dat vorig jaar na een eerdere management buy-out werd verkocht aan het Italiaanse Pufin - was Neerlands trots als het om zonne-energie innovatie ging. De Sunweb-zonnecel was vorig jaar nog genomineerd voor een Dutch Solar Award en is ontwikkeld door Energieonderzoek Centrum Nederland in samenwerking met Solland Solar.

Het Finse Cencorp heeft Sunweb Solar overgenomen voor een bedrag van 450.000 euro in cash en voor 550.000 euro aan Cencorp aandelen. Cencorp-directeur Iikka Savisalo toont zich content met de aankoop en verklaart dat de Sunweb-productietechnologie aangewend zal worden voor een nieuwe moduleproductielijn. Op het hoogetepunt verwacht Savisalo met de Sunweb-technologie een omzet van maar liefst vijftig miljoen euro te bereiken, de eeerste orders worden echter pas eind dit jaar verwacht.

Deel dit bericht