Solar Magazine - E-mail redactie Solar Magazine 'roodgloeiend' over losgewaaide zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
E-mail redactie Solar Magazine 'roodgloeiend' over losgewaaide zonnepanelen

E-mail redactie Solar Magazine 'roodgloeiend' over losgewaaide zonnepanelen


De e-mail van de redactie van Solar Magazine stond gisteren 'roodgloeiend' met e-mailberichten van attente lezers die de redactie meldde dat er in hun nabijheid zonnepanelen van het dak losgekomen waren. De meldingen lijken koren op de molen te zijn van de brede roep om kwaliteit in de sector daar het vermoedelijk in veel van de gevallen zal gaan om ondeugdelijk bevestigde zonnepanelen. Het zal de roep om de verdere uitrol van het keurmerk Zonnekeur en het onderliggende certificaat Zon-PV (een zogenaamde SEI-erkenning) versterken.

Enkele voorbeelden van berichten die de redactie bereikten:

- In Roosendaal raakten twee zonnepanelen los van het dak van Sporthal In de Roos . Ze kwamen terecht op het achterliggende schoolplein van het Jan Tinbergen College. Er waren op dat moment geen leerlingen op het achterplein, de zonnepanelen kwamen zonder verder schade aan te richten op de grond terecht. Bij een controle door de beheerder van de Sporthal, Optisport, bleek dat nog een aantal panelen niet helemaal goed verankerd zijn.

- Onderstaande videobijdrage van de NOS over zonnepanelen die losraakten in een woonwijk in Utrecht:- In een woonwijk in de Lits (Leeuwarden) waaien diverse zonnepanelen los van particuliere woningen. Het zou om meerdere woningen gaan die door een en hetzelfde bedrijv van zonne-energie zijn voorzien.

Logischerwijs zijn er ook installateurs die goed nieuws kunnen melden via de social media en van geen enkele klant verontruste berichten hebben ontvangen.

Deel dit bericht