logo
wvhj2023
© SolaX Power
© SolaX Power
13 mei 2024

SolaX Power introduceert 2 nieuwe batterijen voor opslag zonne-energie

SolaX Power introduceert 2 nieuwe alles-in-1-oplossingen voor energieopslag in woningen. De thuisbatterijen X1-IES en X3-IES zijn een 1-fase- en 3-fase-oplossing.

De 1-fase-oplossing X1-IES kent een vermogen van 2,5 tot 8 kilowatt en de 3-fase-oplossing X3-IES kent een vermogen van 4 tot 15 kilowatt.

Half uur
De IES – die uitgerust is met een hybride omvormer – heeft een modulair ontwerp dat het installatieproces vereenvoudigt, waardoor het systeem in slechts een half uur kan worden geïnstalleerd. De plug-and-play functionaliteit van het systeem, in combinatie met het compacte formaat, maken het volgens de fabrikant de ideale keuze voor huizen, maar ook voor kleine commerciële locaties zoals bakkerijen en supermarkten.

De alles-in-1-oplossing voor energieopslag maakt 200 procent overdimensionering van de zonnepaneelinstallaties mogelijk. Bovendien kan elke unit tot 20 ampère DC-input per maximum power point tracker (mppt) aan, waardoor het systeem compatibel is met zonnepanelen met hoge vermogens.

Rapid shutdown
Het X3-IES-systeem beschikt over een rapid shutdown (rsd)-functie en kent zowel aan de AC- als DC-zijde type II-overspanningsbeveiliging en optionele vlamboogdetectie (AFCI)-functie om de veiligheid te verhogen.

De kobaltvrije lithiumijzersfosfaat (LiFePO4)-batterijen bieden niet alleen milieuvoordelen, maar zorgen ook voor werking onder extreme temperaturen, van min 30 tot plus 53 graden Celsius.

10 units
De IES-systemen maken gebruik van kunstmatige intelligentie waaronder een smart schedule dat zich aanpast aan energieverbruikspatronen en elektriciteitsprijzen, ‘Intelligent Load’-management dat het gebruik van bepaalde apparaten kan prioriteren of uitstellen, en 7x24 time-of-use-instellingen om kostenbesparingen te maximaliseren. De flexibiliteit van het systeem wordt verder vergroot door de mogelijkheid om op te schalen, waarbij maximaal 10 units parallel worden ondersteund voor grotere energiebehoeften, die tot 150 kilowatt en 300 kilowattuur stroom kunnen leveren in het geval van het X3-IES-model.

Bekijk hier waar de energieopslagsystemen X1-IES en X3-IES in de Benelux verkrijgbaar zijn.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten