logo
wvhj2023
© Fokke Baarssen | Dreamstime.com
© Fokke Baarssen | Dreamstime.com
6 september 2023

Ook Budget Energie start met aanbieden dynamisch energiecontract

Energiebedrijf Budget Energie biedt per direct energiecontracten met dynamische tarieven aan voor iedereen met een slimme meter. Dit geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten, met én zonder zonnepanelen.

Budget Energie, onderdeel van Budget Thuis, bood al een variabel en vast contract aan. De leverancier is met circa 1 miljoen klanten en 10 tot 15 procent marktaandeel de vierde energiemaatschappij van Nederland en moet enkel Essent, Eneco en Vattenfall voor zich dulden. Ook Eneco startte deze week met het aanbieden van dynamische energiecontracten.

Zonnepanelen
Waar Eneco vanwege de benodigde aanpassingen in zijn systeem pas vanaf oktober ook aan zonnepaneeleigenaren dynamische energiecontracten gaat aanbieden, start Budget Energie hier per direct mee.

Met de toevoeging van dynamische tarieven stelt het energiebedrijf nu ook een contractvorm aan te bieden ‘voor klanten die zelf de regie over hun energierekening willen nemen door bewust met hun energieverbruik om te gaan’. Door dynamische prijzen worden klanten namelijk gestimuleerd om energie te verbruiken op de momenten dat het aanbod duurzaam opgewekte wind- en zonne-energie hoog is en de stroomprijs laag.

App
Met een dynamisch contract bewegen de stroomtarieven ieder uur en gastarieven iedere dag mee met de energiebeurs. In de Budget Thuis-app zien klanten de tarieven voor de volgende dag en bekijken ze hun verbruik van de vorige dag terug op uurbasis. Hiermee krijgen klanten inzicht op welk moment elektrische apparaten het beste aangezet kunnen worden. Zo kunnen ze ervoor kiezen om bijvoorbeeld een was te draaien wanneer de stroomprijs het laagst is.

Klanten die kiezen voor een variabel of dynamisch contract bij Budget Energie kunnen wisselen tussen deze contractvormen, omdat ze zonder opzegboete opzegbaar zijn. Bij een variabel contract is de opzegtermijn 30 dagen en een dynamisch contract is direct opzegbaar. Het dynamisch tarief bestaat uit de beursprijs zoals bepaald op de energiebeurs, de inkoopvergoeding, de energiebelasting en de btw. Daarnaast betalen klanten vaste leveringskosten en netbeheerkosten.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten