logo
wvhj2023
© Brabanthallen
© Brabanthallen
1 juli 2023

Project van de week | Dak te zwak, zonnepanelen vastgeplakt op Brabanthallen

In de rubriek Project van de week schenkt Solar Magazine wekelijks aandacht aan een bijzonder zonne-energieproject. Deze week de Brabanthallen dat een te zwak dak kende voor normale zonnepanelen.

De Brabanthallen in Den Bosch zijn het op twee na grootste evenementencomplex van Nederland. Deze zomer draait het complex voor het eerst op zonne-energie dankzij een omvangrijke pv-installatie die in het eerste kwartaal van dit kalenderjaar werd opgeleverd.

18.000 vierkante meter
Het 18.000 vierkante meter grote dak is hiertoe door ZonLichtDak voorzien van witte dakbedekking en 5.000 lichtgewicht zonnepanelen die aangebracht zijn met een plaksysteem. De witte dakbedekking reflecteert de zon, zo blijft het koel in de hallen tijdens een warme periode. Bovendien verhoogt het witte dak volgens de betrokken bedrijven het rendement van de zonnepanelen.

Lening
Gebouweigenaar Libéma kreeg van ’s-Hertogenbosch een lening van 1,8 miljoen euro om de totale investering van 2,4 miljoen euro te kunnen dragen. Het evenementenbedrijf had de gemeente om hulp gevraagd vanwege de coronacrisis.

De zonnepanelen zullen jaarlijks zo’n 1,6 miljoen kilowattuur zonne-energie produceren. De stroom is niet alleen voor de Brabanthallen zelf, maar in de toekomst mogelijk ook voor huishoudens en bedrijven op De Rietvelden.

De zonnepanelen van de Brabanthallen in cijfers

Fabrikant zonnepanelen: Sunport Power

Technologie zonnepanelen: amorf silicium

Gewicht zonnepanelen: 4 kilogram per vierkante meter

Vermogen zonnepanelen: 1,85 megawattpiek

Fabrikant omvormers: Autarco

Installatie: Erdo en zusterondernemingen Rudde en Oranjedak

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten