Solar Magazine - Particulier kan afgedankte zonnepanelen voortaan in 356 gemeenten inleveren
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Particulier kan afgedankte zonnepanelen voortaan in 356 gemeenten inleveren

Particulier kan afgedankte zonnepanelen voortaan in 356 gemeenten inleveren

Door het sluiten van een samenwerkingsverband voor de inzameling van zonnepanelen maken Wecycle en PV CYCLE het mogelijk voor particulieren om zonnepanelen voortaan in 356 gemeente in te leveren.

De zonnepanelen gaan daarbij van de gemeentelijke milieustraten naar de regionale sorteercentra van Wecycle. PV CYCLE, de Europese organisatie die de inzameling en recycling van afgedankte zonnepanelen organiseert, zorgt voor speciale inleverboxen op de sorteercentra. Tot op de dag van vandaag heeft PV Cycle naar eigen zeggen in Nederland honderdvijftig ton afgedankte zonnepanelen ingezameld.

Installateurs die zonnepanelen willen afdanken, kunnen voortaan terecht bij zowel de brenglocaties van PV CYCLE als van Wecycle. Het totaal aantal inleverpunten komt voor hen hiermee op zesenveertig. Bij het afdanken van meer dan tachtig zonnepanelen ineens, kan een installateur contact opnemen met PV CYCLE. De panelen worden dan opgehaald.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Project Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Vreeland
kWh People zoekt:

Solar Asset Manager

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!