Solar Magazine - Renewable Energy Hub Flevoland: batterijen en waterstof faciliteren 1 gigawatt windmolens en zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Renewable Energy Hub Flevoland: batterijen en waterstof faciliteren 1 gigawatt windmolens en zonnepanelen
© REF Flevoland

Renewable Energy Hub Flevoland: batterijen en waterstof faciliteren 1 gigawatt windmolens en zonnepanelen

De Renewable Energy Hub Flevoland (REF) is gelanceerd met als doel de opwek van wind- en zonne-energie te combineren met energieopslag in batterijen en waterstof en zo het volle stroomnet te verlichten.

Flevoland wil dé proeftuin van Nederland worden op het gebied van energie en opslag. Gedeputeerde Jop Fackeldey heeft daarom bij het startschot voor de REF het bidbook ‘Energie in Balans Flevoland’ overhandigd aan Bas Pulles, directeur Realisatie Energietransitie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Smart grid
De hub is een van de belangrijkste projecten uit het bidbook. GIGA-Storage, EQUANS, Circul8 Energy, Smartgrid Flevoland, Solarvation, ACRRES en Wageningen University & Research gaan samen de energiehub realiseren met als doel om in 2030 1 gigawatt (red. het vermogen van windmolens wordt uitgedrukt in gigawatt, van zonnepanelen in gigawattpiek) aan duurzame energie te leveren aan de BV Nederland.

In de energiehub worden windmolens, zonnepanelen, batterijen en waterstof gecombineerd. Dit alles wordt in een smart grid met elkaar verbonden. Zo kan er continu stroom geleverd worden aan het stroomnet, ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

CAD Tekenaar

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!