Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Twee derde subsidie voor zonnepanelen en zonnecollectoren bij sportclubs al vergeven
© Mauvries | Dreamstime.com

Twee derde subsidie voor zonnepanelen en zonnecollectoren bij sportclubs al vergeven

Er is nog 27,2 miljoen euro subsidie beschikbaar voor sportclubs binnen de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) voor onder meer de installatie van zonnepanelen.

Waar de subsidiepot voor de BOSA-regeling in 2020 niet leeg ging, is na een half jaar in 2021 al twee derde van het subsidiegeld verdeeld.

Behandeltijd gedaald
Er is al voor 45,2 miljoen euro subsidie verleend en voor 6,6 miljoen euro aan aanvragen in behandeling. In 2021 is voor de subsidieregeling een budget van 79 miljoen beschikbaar. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager.

De gemiddelde behandeltijd voor aanvragen voor de subsidieregeling is in de loop van afgelopen kalenderjaar sterk gedaald. In januari 2020 duurde de behandeling van een aanvraag nog gemiddeld 130 dagen en aan het einde van 2020 was de gemiddelde behandeltijd gezakt naar 46 dagen.

20 procent subsidie
Het subsidiebedrag is 20 procent van de subsidiabele kosten inclusief btw. Dit zijn kosten die in aanmerking komen voor subsidie. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaatadaptatie en veiligheidsbeleving komen in aanmerking voor 10 procent aanvullende subsidie; oftewel 30 procent in totaal.

Zowel zonnecollectoren voor zonnewarmte als zonnepanelen voor zonnestroom komen in aanmerking voor subsidie. Ook voor energieopslag, in de vorm van zoutwaterbatterijen, kan subsidie aangevraagd worden.

6.466 keer zonnepanelen
Uit onlangs gepubliceerde cijfers blijkt overigens dat sportclubs afgelopen kalenderjaar 962 keer subsidie hebben toegekend gekregen voor de installatie van zonnecollectoren met een zonneboiler en 6.466 keer voor zonnepanelen.

Sport

Zonnecollectoren

Zonnepanelen

Binnensport

260

683

Buitensport

558

4.537

Watersport

43

180

Zwembaden

52

115

Overig

49

951

Totaal

962

6.466

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
PVO International zoekt:

Assortimentsbeheerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!