logo
wvhj2023
© Robert van 't Hoenderdaal | Dreamstime.com
© Robert van 't Hoenderdaal | Dreamstime.com
18 mei 2021

Schooldakrevolutie: 25 procent van alle Nederlandse scholen heeft zonnepanelen

25 procent van de Nederlandse scholen in het primair en voortgezet onderwijs wekt zonne-energie op. Schooldakrevolutie meldt dat op daken van 2.246 basisscholen en middelbare scholen 307.044 zonnepanelen liggen.

De stichting, die ondersteund wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, houdt het aantal scholen met zonnedaken nauwgezet bij vanwege haar missie om alle schooldaken in ons land in 2030 te voorzien van zonnestroom.

5.914 scholen te gaan
Op dit moment zijn er nog 5.914 geschikte scholen met ruimte voor nog eens 1.630.633 zonnepanelen op het dak. Niels van der Sandt en Judith Veraart, die het directieteam van de stichting vormen, hierover: ‘Elk zonnedak telt. Nederland heeft nog 8,5 jaar om de lege schooldaken vol te leggen met zonnepanelen. Elke school die dat wil, kan kosteloos advies en praktische hulp krijgen van onze schooldakcoaches. Verduurzaming is ook een prioriteit. Daarom neemt Schooldakrevolutie de scholen werk uit handen, van onder andere de rendementsberekeningen en samenwerking met de gemeente tot advies over verzekeringen, financiering en het koppelen aan marktpartijen.’

Een van de scholen die deze maand zonnepanelen krijgt, is scholengemeenschap ’t Rijks in Bergen op Zoom. Daar wordt een installatie van 1.000 zonnepanelen geleverd met de hulp van Schooldakrevolutie. De scholengemeenschap heeft voor de nieuwe installatie een lening kunnen afsluiten via de Scholen Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten