Solar Magazine - RWE neemt Zonnepark Kerkrade van 14,7 megawattpiek in gebruik
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RWE neemt Zonnepark Kerkrade van 14,7 megawattpiek in gebruik

RWE neemt Zonnepark Kerkrade van 14,7 megawattpiek in gebruik

RWE heeft in Nederland zijn eerste zonneweide in gebruik genomen. Het park in Kerkrade telt ruim 36.000 zonnepanelen met een totaalvermogen van 14,7 megawattpiek. Dit jaar volgt nog een zonnepark in Geertruidenberg.

RWE startte in september 2020 met de bouw van Zonnepark Kerkrade en heeft het in minder dan 8 maanden, oftewel binnen de gestelde planning, gerealiseerd. De groene stroom die door het zonnepark in Limburg wordt opgewekt, is vergelijkbaar met het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 4.000 Nederlandse huishoudens. 

23,1 megawattpiek
In maart maakte RWE bekend het eerste drijvende zonneproject te gaan realiseren als onderdeel van het grondgebonden Zonnepark Amer in Geertruidenberg.

Eind 2021 zal RWE in Nederland een zonne-energieportfolio hebben met een totaal geïnstalleerd vermogen van 23,1 megawattpiek. Momenteel onderzoekt het bedrijf verdere mogelijkheden om zonneprojecten te ontwikkelen in de buurt van eigen windparken. RWE ontwikkelt ook zonne-energieprojecten in verschillende andere landen in Europa en Noord-Amerika, met een totale capaciteit van meer dan 7,6 gigawattpiek.

​Waterstof
‘RWE steunt de energietransitie en ziet Nederland als een van de strategische markten waar het zijn duurzame energieportfolio verder wil uitbreiden’, stelt Roger Miesen, chief executive officer van RWE Generation en country chair voor Nederland. ‘Zonnepark Kerkrade is een goed voorbeeld van deze uitbreidingsplannen, net als 4 nieuwe onshore- windparken die we bouwen.’

Momenteel exploiteert RWE al 7 windparken op land met een totaal geïnstalleerd vermogen van 268 megawatt en voegt daar 4 onshore- windparken, met een totaal opgesteld vermogen van meer dan 115 megawatt, aan toe. ‘Als bedrijf werken we ook aan de uitbouw van CO2-vrije, flexibele capaciteit en de ontwikkeling van waterstofprojecten, zoals NortH2, FUREC en Eemshydrogen’, besluit Miesen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Winst uit je woning zoekt:

Teamleider Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
SolarToday zoekt:

Controller

Fulltime (40 uur) - Hendrik Figeeweg 1R, 2031 BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!