Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
RWE neemt Zonnepark Kerkrade van 14,7 megawattpiek in gebruik

RWE neemt Zonnepark Kerkrade van 14,7 megawattpiek in gebruik

RWE heeft in Nederland zijn eerste zonneweide in gebruik genomen. Het park in Kerkrade telt ruim 36.000 zonnepanelen met een totaalvermogen van 14,7 megawattpiek. Dit jaar volgt nog een zonnepark in Geertruidenberg.

RWE startte in september 2020 met de bouw van Zonnepark Kerkrade en heeft het in minder dan 8 maanden, oftewel binnen de gestelde planning, gerealiseerd. De groene stroom die door het zonnepark in Limburg wordt opgewekt, is vergelijkbaar met het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 4.000 Nederlandse huishoudens. 

23,1 megawattpiek
In maart maakte RWE bekend het eerste drijvende zonneproject te gaan realiseren als onderdeel van het grondgebonden Zonnepark Amer in Geertruidenberg.

Eind 2021 zal RWE in Nederland een zonne-energieportfolio hebben met een totaal geïnstalleerd vermogen van 23,1 megawattpiek. Momenteel onderzoekt het bedrijf verdere mogelijkheden om zonneprojecten te ontwikkelen in de buurt van eigen windparken. RWE ontwikkelt ook zonne-energieprojecten in verschillende andere landen in Europa en Noord-Amerika, met een totale capaciteit van meer dan 7,6 gigawattpiek.

​Waterstof
‘RWE steunt de energietransitie en ziet Nederland als een van de strategische markten waar het zijn duurzame energieportfolio verder wil uitbreiden’, stelt Roger Miesen, chief executive officer van RWE Generation en country chair voor Nederland. ‘Zonnepark Kerkrade is een goed voorbeeld van deze uitbreidingsplannen, net als 4 nieuwe onshore- windparken die we bouwen.’

Momenteel exploiteert RWE al 7 windparken op land met een totaal geïnstalleerd vermogen van 268 megawatt en voegt daar 4 onshore- windparken, met een totaal opgesteld vermogen van meer dan 115 megawatt, aan toe. ‘Als bedrijf werken we ook aan de uitbouw van CO2-vrije, flexibele capaciteit en de ontwikkeling van waterstofprojecten, zoals NortH2, FUREC en Eemshydrogen’, besluit Miesen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
Krannich Solar Nederland zoekt:

Webshop medewerker

Parttime (24 uur) - IJsselstein, 3401 MS, 11
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!