logo
wvhj2023
© Trina Solar
© Trina Solar
9 april 2021

Trina Solar breidt productiecapaciteit voor zonnepanelen in 2021 uit tot 50 gigawattpiek

De Chinese fabrikant Trina Solar meldt de productiecapaciteit voor zonnepanelen dit jaar uit te breiden tot 50 gigawattpiek. Afgelopen jaar verkocht het bedrijf bijna 16 gigawattpiek aan zonnepanelen.

Trina Solar, behorend tot de grootste zonnepaneelfabrikanten ter wereld, meldt bij de presentatie van zijn jaarcijfers dat het bedrijf vorig jaar wereldwijd 15.915 megawattpiek aan zonnepanelen heeft uitgeleverd.

35 gigawattpiek zonnecellen
De omzet groeide daarbij in 2020 met ruim 26 procent tot 29,4 miljard Amerikaanse dollar. De totale productiecapaciteit voor zonnepanelen bedraagt sinds eind vorig jaar 22 gigawattpiek.

Tegen het einde van 2021 verwacht het bedrijf dat de totale productiecapaciteit voor zonnecellen is gegroeid tot 35 gigawattpiek. Daarbij zullen zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter goed zijn voor 70 procent van de productiecapaciteit.

Risicomanagement
Trina Solar constateert dat de pv-industrie sinds de tweede helft van vorig jaar te kampen heeft met tekorten en prijsstijgingen van silicium, glas en andere grond- en hulpstoffen. Desondanks stelt het bedrijf het hele jaar door een stabiele bedrijfsvoering te hebben, wat de bekwaamheid in risicobeheersing voor de toeleveringsketen onderstreept. ‘Naast het continu optimaliseren van de eigen modulemateriaaltechnologie en -processen en het verbeteren van de productprestaties, zijn we ook bezig met diepgaande, strategische joint ventures en samenwerking met toeleveranciers om de kosten te verlagen, het aanbod te stabiliseren en voor beheersbare risico’s te zorgen.’

‘2021 zal van cruciaal belang zijn voor ons bedrijf’, vervolgt Trina Solar. ‘We zullen onze productiecapaciteit en producten gebruiken om snel de markt te veroveren en ons marktaandeel te vergroten, terwijl we doorgaan met het ontwikkelen van een diepgaande samenwerking met toeleveringsbedrijven om een stabiele productkwaliteit en -levering te garanderen.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten