logo
wvhj2023
hero-image
12 maart 2021

Trina Solar presenteert nieuwe variant van Vertex zonnepaneel van 670 wattpiek

Trina Solar heeft een nieuwe generatie van zijn Vertex-zonnepaneel onthuld met een vermogen van 670 wattpiek. De fabrikant meldt dat de zonnepaneelserie al de IEC-certificering van TÜV Rheinland heeft verkregen.

Afgelopen september werd het startschot gegeven voor de massaproductie van het Vertex-zonnepaneel van 550 wattpiek. Het nieuwe zonnepaneel werd eerder dit jaar geïntroduceerd en wordt vervaardigd in een nieuwe fabriek waarvan Trina Solar onlangs via een videoreportage al een inkijkje gaf. Uit de Vertex Super Factory rolt jaarlijks 8 gigawattpiek aan zonnepanelen. 

Hoge dichtheid
De Vertex-zonnepanelen zijn uitgerust met zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter. Alle voordelen van het gebruik van dit type zonnecellen worden in het nieuwe zonnepaneel volgens de fabrikant benut: de combinatie van het niet-destructief snijden van zonnecellen, plaatsing met hoge dichtheid en technologieën met meerdere busbars; laagspanning en verbetering van het vermogen van een enkele modulestring met 34 procent; en het sterk verminderen van de systeemkosten.

Het nieuwe zonnepaneel van 670 wattpiek, met een rendement van 21,6 procent en 132 zonnecellen, is volgens de fabrikant geschikt voor grootschalige pv-systemen omdat de zonnepanelen vanwege het hogere vermogen de balance of system (bos)-kosten zoals trackers, funderingen, kabels en arbeidskrachten beperken. 

Andere verpakkingsmethode
Voor de zonnepanelenserie met vermogens hoger dan 600 wattpiek heeft Trina Solar de verpakkingsmethode veranderd in verticale plaatsing. Dit zodat de breedte van de zonnepanelen niet langer beperkt wordt door de hoogte van de container. De verpakkingen maken volgens de fabrikant optimaal gebruik van de interne capaciteit van containers. In vergelijking met de traditionele verzendingsmethoden, neemt het laadvermogen toe met 12 procent.

Verder stelt het bedrijf bezig te zijn met de ontwikkeling van een automatische installatiemachine, waarbij alleen de belangrijkste handelingen zoals het aanbrengen van bevestigingsschroeven door installateurs behouden blijven.

70 tot 80 procent van verkopen
Trina Solar stelt tot slot te verwachten dat zonnepanelen met zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter dit jaar goed zullen zijn voor 70 tot 80 procent van de leveringen die het bedrijf dit jaar zal verrichten.

Bekijk het aanbod van zonnepanelen in de Benelux hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten