Solar Magazine - Trina Solar: start massaproductie nieuwe omvormers voor zonnepanelen met extra grote zonnecellen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar: start massaproductie nieuwe omvormers voor zonnepanelen met extra grote zonnecellen
© Trina Solar

Trina Solar: start massaproductie nieuwe omvormers voor zonnepanelen met extra grote zonnecellen

Trina Solar meldt dat meerdere omvormerfabrikanten in maart starten met de massaproductie van omvormers die geschikt zijn voor zonnepanelen met extra grote zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter.

Met de start van de massaproductie wordt volgens Trina Solar de pv-toeleveringsketen verder gestroomlijnd. De lancering van omvormers die de ‘210 Ultra-High Power’-zonnepanelen van het bedrijf ondersteunen, is volgens het bedrijf toe te schrijven aan het succes van de afgelopen zomer gelanceerde ‘600W+ Photovoltaic Open Innovation Ecological Alliance’.

Nieuwe standaard
Door de productie fors op te schalen – onder meer via een joint venture met Tongwei – wil Trina Solar zonnecellen gebaseerd op wafers van het type G12 (red. van 210 bij 210 millimeter) tot de nieuwe standaard maken.

Trina Solar heeft onlangs via een videoreportage al een inkijkje gegeven in de nieuwe fabriek voor zonnepanelen die het bedrijf in Yiwu in gebruik heeft genomen. Uit de gigafactory rolt jaarlijks 8 gigawattpiek aan zonnepanelen. Wat de totale wereldwijde productiecapaciteit betreft, verwacht Trina dat deze tegen het einde van het kalenderjaar boven de 50 gigawattpiek zal uitkomen.

Huawei
Eind januari heeft Huawei volgens Trina Solar aangekondigd te starten met de massaproductie van geschikte omvormers. De SUN2000-196KTL-H3 wordt vanaf eind maart uitgeleverd voor de Chinese markt en de SUN2000-215KTL-H3 vanaf eind mei voor alle andere wereldwijde markten. Beide modellen zullen de maximale stroom per maximum power point tracker (mppt) verhogen tot 100 ampère om compatibel te zijn met de hoge stroomkarakteristieken van de zonnepanelen.

Sungrow
Sungrow heeft volgens Trina Solar afgelopen week aangekondigd dat zijn centrale omvormers –  model SG3125HV – en stringomvormers – model SG225HX voor China en model SG250HX voor alle andere wereldwijde markten – nu volledig compatibel zijn met de ‘210 Ultra-High Power’-zonnepanelen.

SMA, GoodWe, Solis en Kstar
Verder meldt Trina Solar dat alle centrale omvormers en 2 soorten stringomvormers – SHP 150 en STP 110 – van SMA nu volledig compatibel zijn met de ultrahoogvermogen-zonnepanelen.

GoodWe, Solis (Ginlong) en Kstar zouden ook de beschikbaarheid hebben aangekondigd van omvormers die compatibel zijn met Trina’s zonnepanelen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Account Manager Channel Sales

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Elst, 6662NE 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!