Solar Magazine - LONGi Solar verkocht in 2020 meeste zonnepanelen, JinkoSolar en JA Solar completeren top 3
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LONGi Solar verkocht in 2020 meeste zonnepanelen, JinkoSolar en JA Solar completeren top 3
© LONGi

LONGi Solar verkocht in 2020 meeste zonnepanelen, JinkoSolar en JA Solar completeren top 3

LONGi Solar heeft in 2020 de meeste zonnepanelen verkocht. Marktonderzoeksbureau PV InfoLink meldt dat de fabrikant meer dan 20 gigawattpiek aan zonnepanelen verkocht. JinkoSolar en JA Solar staan ook in de top 3.

De lijst met grootste fabrikanten werd de laatste jaren aangevoerd door JinkoSolar, dat nu volgens de marktonderzoekers naar de tweede plaats is verdrongen. Binnen de onderstaande top 10 zijn diverse fabrikanten een plaats gestegen of gezakt, maar de ranglijst wordt gevormd door dezelfde fabrikanten als in de eerste helft van 2020.

Positie

Fabrikant

1.

LONGi Solar

2.

JinkoSolar

3.

JA Solar

4.

Trina Solar

5.

Canadian Solar

6.

Q CELLS

7.

RISEN Energy

8.

Astronergy

9.

First Solar

10.

Suntech

Top 10 levert 114,1 gigawattpiek
De top 10 verscheepte vorig jaar ongeveer 114,1 gigawattpiek aan zonnepanelen, goed voor 81,5 procent van de wereldwijde vraag. De top 5 van grootste zonnepaneelfabrikanten boekten volgens PV InfoLink een aanzienlijke groei van het aantal zendingen, waarbij iedere fabrikant de zendingen jaar-op-jaar met meer dan 30 procent heeft zien groeien in vergelijking met 2019. De trend wijst op de toenemende dominantie van grote fabrikanten in de solar industrie.

Meer dan 90 procent marktaandeel ​
Aangezien de top 10-fabrikanten zichzelf een ambitieus doel hebben gesteld voor 2021, verwacht PV InfoLink dat het marktaandeel van de top 10 van grootste fabrikanten mede door hun productiecapaciteitsuitbreidingen zal groeien tot meer dan 90 procent van de wereldwijde vraag. Kleinere fabrikanten zullen het moeilijk krijgen te midden van een steeds competitievere omgeving.

Grote bedrijven zullen volgens de onderzoekers een alliantie vormen met grote fabrikanten om grootformaatzonnepanelen te promoten en toeleveringsketens te stimuleren om verticaal te integreren en zo meer controle te krijgen over de aanvoer van grondstoffen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Elektricien (niveau 3)

32-40 uur - Amsterdam
DMEGC zoekt:

Benelux Sales Director

Fulltime (40 uur) - Fulltiem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!