logo
wvhj2023
hero-image
19 januari 2021

Energiefonds Overijssel financiert ontwikkeling 4 zonneparken Notter-Zuna en Enschede Energie

Energiefonds Overijssel heeft de eerste 2 financieringen verstrekt uit de Lokale Energie Initiatieven – Financiering (LEI-F). De coöperaties Enschede Energie en Notter-Zuna gaan hiermee zonneparken ontwikkelen.

De LEI-F werd vorig jaar in het leven geroepen door de provincie Overijssel, Energiefonds Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel om meer lokale initiatieven tot daadwerkelijke realisatie van hun energieplannen te laten komen.

3 zonneparken
Met de LEI-F geeft Overijssel invulling aan het streven om ten minste 50 procent van de duurzame-energieproductie in eigendom te laten zijn van de lokale bewoners.

Enschede Energie heeft een lening van 200.000 euro ontvangen om de kosten te dekken die gemaakt zijn voor de ontwikkeling van duurzame- (zonne-)energieprojecten in en rondom Enschede. De coöperatie legde hiervoor zelf ook 24.000 euro in. In de nieuw opgerichte bv Duurzame Ontwikkeling Enschede, DOE BV, wordt nu gewerkt aan de ontwikkeling van 3 beoogde zonnevelden, met een totale capaciteit van circa 12 megawattpiek in het buurtschap Zuid Esmarke. De zonneparken leveren straks stroom voor ruim 3.000 huishoudens.

9,7 megawattpiek
De financiering vanuit de LEI-F voor coöperatie Notter-Zuna is 109.800 euro, door de coöperatie zelf aangevuld met 12.200 euro.

Vanuit de bv CONZ Duurzame Energie ontwikkelt deze coöperatie een zonne-energieproject in de buurt van Notter-Zuna, met een zonneveld van 9,7 megawattpiek op de ‘Zunasche Heide’. Dit levert straks zonne-energie voor ruim 2.000 huishoudens.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten