logo
wvhj2023
© Unisun Energy
© Unisun Energy
17 november 2020

Unisun Energy gestart met bouw zonnepark Abdissenbosch

Unisun Energy is gestart met de bouw van zonnepark Abdissenbosch op de voormalige stortplaats Het Kreupelbusch. De zonneweide in Landgraaf wordt gebouwd in opdracht van Bodemzorg Limburg.

De voormalige stortplaats is 40 hectare groot en de locatie wordt momenteel gebruikt als wandelgebied. Tegelijk met de realisatie van het zonnepark wordt door de provincie Limburg een ecoduct aangelegd over een deel van deze locatie, waardoor een verbinding ontstaat tussen de Brunssumerheide en de Teverenerheide.

7,5 hectare zonnepanelen
Met de gemeente en een vertegenwoordiging van omwonenden is een landschapsplan opgesteld waarin een aantal maatregelen is opgenomen om de natuurwaarden van het gebied te vergroten.

Het zonnepark heeft een omvang van 12,5 hectare, waarvan 7,5 hectare wordt gebruikt voor het plaatsen van de zonnepanelen. De overige 5 hectare wordt vrijgehouden voor de ontwikkeling van natuur en voor onderhoud.

Aanbesteding
De bouw van het zonnepark dat gerealiseerd wordt met subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) duurt tot begin april 2021. Unisun Energy kwam afgelopen zomer als winnaar uit de bus na een aanbesteding van Bodemzorg Limburg.

Bodemzorg Limburg nam afgelopen maand al 30.000 zonnepanelen in gebruik op de voormalige stortplaats Belvédère in Maastricht

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten