Solar Magazine - SMA presenteert nieuwe EV Charger: stroom van zonnepanelen voor elektrische auto
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SMA presenteert nieuwe EV Charger: stroom van zonnepanelen voor elektrische auto

SMA presenteert nieuwe EV Charger: stroom van zonnepanelen voor elektrische auto

SMA Benelux introduceert de nieuwe EV Charger. Deze intelligente laadoplossing laadt elektrische auto’s altijd zo op dat de maximale hoeveelheid zelfopgewekte zonne-energie wordt benut.

De SMA EV Charger beschikt over verschillende oplaadmodi. Het doel is altijd om maximaal gebruik te maken van de aanwezige zonnestroom. Door het elektriciteitsnet en de zonne-energie te combineren, kan de SMA EV Charger eenfasig opladen tot 7,4 kilowatt en is hij daarmee bijna 2 keer zo snel als conventionele wandcontactdozen, die vanwege een ongebalanceerde belasting meestal met 4,6 of 3,7 kilowatt laden. Heeft men haast, dan laadt de SMA EV Charger tot 10 keer sneller op dan een conventioneel stopcontact. De stroomuitvalbeveiliging beschermt de huisaansluiting tegen overbelasting.

Intelligente planning
Nick Morbach, executive vicepresident van de businessunit Home & Business Solutions bij SMA: ‘Met de SMA EV Charger bieden we installateurs een belangrijk onderdeel van een “alles-in-eenpakket”, omdat de SMA EV Charger deel uitmaakt van SMA Energy System Home. Alle onderdelen, inclusief berichtmeldingen aan het huishoudelijke energiesysteem, komen uit één bron en er is maar één aanspreekpunt voor vragen over uitbreiding, garanties of onderhoud.’

Het laadproces van de SMA EV Charger kan ook optimaal worden gepland met de SMA Energy-app. De Sunny Home Manager 2.0 plant op intelligente wijze het laadproces voor het energiebeheer in huis en houdt daarbij ook rekening met de andere toestellen. Op deze manier wordt gelet op minimale laadkosten en wordt de gewenste vertrektijd gegarandeerd. De SMA EV Charger is nu te bestellen en wordt vanaf september 2020 verzonden.

Bekijk alle specificaties van de SMA EV Charger hier in de nieuwe Solar Magazine Productzoeker. 

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Van der Valk Solar Systems BV zoekt:

Assistent Teamleider Logistiek

Fulltime (40 uur) - Den Hoorn, 2635 BG 18
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!