logo
wvhj2023
© Trina Solar
© Trina Solar
10 september 2020

Trina Solar verkoopt 37 procent meer zonnepanelen en schaalt productie op naar 50 gigawattpiek

De Chinese fabrikant Trina Solar meldt in de eerste 6 maanden van 2020 bijna 40 procent meer zonnepanelen te hebben verkocht. De verzendingen stegen namelijk met 37 procent tot 5,84 gigawattpiek.

In februari bereikt Trina Solar een mijlpaal met de presentatie van zijn eerste zonnepaneel met een vermogen van 500 wattpiek. Afgelopen juli deed het bedrijf daar een schepje bovenop met de presentatie van het nieuwe zonnepaneel Vertex met een vermogen van 600 wattpiek. Inmiddels heeft het bedrijf bijna 1 gigawattpiek aan orders ontvangen voor dit laatste zonnepaneel.

Opschalen productie naar 50 gigawattpiek
Bij de presentatie van de halfjaarcijfers meldt het bedrijf de productie van zonnecellen voor zonnepanelen met hoge vermogens tot en met eind 2021 op te schalen naar een volume van 26 gigawattpiek. Zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter zullen daarbij goed zijn voor zo’n 70 procent van de productiecapaciteit.

Alle productiecapaciteit voor zonnepanelen die vanaf de tweede helft van 2020 zal worden gebouwd, zal bestemd zijn voor zonnepanelen met ultrahoge vermogens. De verwachte totale productiecapaciteit voor zonnepanelen bedraagt per eind 2020 zo’n 22 gigawattpiek en moet tegen het einde van 2021 maar liefst 50 gigawattpiek bedragen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten