Solar Magazine - Trina Solar verkoopt 37 procent meer zonnepanelen en schaalt productie op naar 50 gigawattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar verkoopt 37 procent meer zonnepanelen en schaalt productie op naar 50 gigawattpiek
© Trina Solar

Trina Solar verkoopt 37 procent meer zonnepanelen en schaalt productie op naar 50 gigawattpiek

De Chinese fabrikant Trina Solar meldt in de eerste 6 maanden van 2020 bijna 40 procent meer zonnepanelen te hebben verkocht. De verzendingen stegen namelijk met 37 procent tot 5,84 gigawattpiek.

In februari bereikt Trina Solar een mijlpaal met de presentatie van zijn eerste zonnepaneel met een vermogen van 500 wattpiek. Afgelopen juli deed het bedrijf daar een schepje bovenop met de presentatie van het nieuwe zonnepaneel Vertex met een vermogen van 600 wattpiek. Inmiddels heeft het bedrijf bijna 1 gigawattpiek aan orders ontvangen voor dit laatste zonnepaneel.

Opschalen productie naar 50 gigawattpiek
Bij de presentatie van de halfjaarcijfers meldt het bedrijf de productie van zonnecellen voor zonnepanelen met hoge vermogens tot en met eind 2021 op te schalen naar een volume van 26 gigawattpiek. Zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter zullen daarbij goed zijn voor zo’n 70 procent van de productiecapaciteit.

Alle productiecapaciteit voor zonnepanelen die vanaf de tweede helft van 2020 zal worden gebouwd, zal bestemd zijn voor zonnepanelen met ultrahoge vermogens. De verwachte totale productiecapaciteit voor zonnepanelen bedraagt per eind 2020 zo’n 22 gigawattpiek en moet tegen het einde van 2021 maar liefst 50 gigawattpiek bedragen.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
Green Energy Storage zoekt:

Projectleider Ontwikkeling

Fulltime (40 uur) - Ceresstraat 1, 4811 CA Breda
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!