Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar verkoopt 37 procent meer zonnepanelen en schaalt productie op naar 50 gigawattpiek
© Trina Solar

Trina Solar verkoopt 37 procent meer zonnepanelen en schaalt productie op naar 50 gigawattpiek

De Chinese fabrikant Trina Solar meldt in de eerste 6 maanden van 2020 bijna 40 procent meer zonnepanelen te hebben verkocht. De verzendingen stegen namelijk met 37 procent tot 5,84 gigawattpiek.

In februari bereikt Trina Solar een mijlpaal met de presentatie van zijn eerste zonnepaneel met een vermogen van 500 wattpiek. Afgelopen juli deed het bedrijf daar een schepje bovenop met de presentatie van het nieuwe zonnepaneel Vertex met een vermogen van 600 wattpiek. Inmiddels heeft het bedrijf bijna 1 gigawattpiek aan orders ontvangen voor dit laatste zonnepaneel.

Opschalen productie naar 50 gigawattpiek
Bij de presentatie van de halfjaarcijfers meldt het bedrijf de productie van zonnecellen voor zonnepanelen met hoge vermogens tot en met eind 2021 op te schalen naar een volume van 26 gigawattpiek. Zonnecellen gebaseerd op wafers van 210 bij 210 millimeter zullen daarbij goed zijn voor zo’n 70 procent van de productiecapaciteit.

Alle productiecapaciteit voor zonnepanelen die vanaf de tweede helft van 2020 zal worden gebouwd, zal bestemd zijn voor zonnepanelen met ultrahoge vermogens. De verwachte totale productiecapaciteit voor zonnepanelen bedraagt per eind 2020 zo’n 22 gigawattpiek en moet tegen het einde van 2021 maar liefst 50 gigawattpiek bedragen.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Elektromonteur PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
JansZon B.V. zoekt:

Projectleider Zonne-energie

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!