Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Project in beeld (51) | Zonnepanelen voor manege, winkelcentrum en appartementencomplex
© Focus E

Project in beeld (51) | Zonnepanelen voor manege, winkelcentrum en appartementencomplex

In de rubriek ‘Project in beeld’ publiceert Solar Magazine tweewekelijks een – niet uitputtend – overzicht van opgeleverde zonne-energieprojecten met een omvang van 500 tot 2.000 zonnepanelen.

Het voormalig kantoorgebouw Meander, in Nieuwegein, is omgebouwd tot 255 woningen waarvoor op het dak van het pand per woning 6 zonnepanelen van Trina Solar zijn geplaatst die zijn uitgerust met micro-omvormers van APsystems. De micro-omvormers zijn geleverd door FocuS-E, die ook het eerstelijnssupport hiervoor aan installateur NewSolar verzorgt. Voor de onderconstructie is het montagemateriaal van Sunbeam gebruikt. Het totale vermogen van het project bedraagt 428,4 kilowattpiek. Door de mogelijkheid van ‘Shared ECU Monitoring’ bij APsystems is het mogelijk om ieder appartement apart te monitoren en de beheerder een totaal overzicht te geven. Iedere bewoner heeft zijn eigen inlogcode voor de monitoring van zijn eigen zonnepanelen, op de website en de EMA APP op zijn mobiele apparaat. De gebruikte micro-omvormers zijn per woning 1 keer een YC600y en 1 keer QS1. Dit zijn respectievelijk een dual en een quad omvormer. Bij beide typen zijn de vermogensregeling en de monitoring apart per paneel uitgevoerd.

Een voormalig schoolgebouw in Groningen is omgebouwd tot studio’s en appartementen. Om de bewoners van voldoende stroom te voorzien, is vrijwel het volledige dak bedekt met 766 zonnepanelen. Het project is gerealiseerd door zzp’er Bart Drenckhahn van BD Energie, Oosterberg en HADEC Duurzame Energie.

Op het dak van het vernieuwde winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp zijn zonnepanelen geplaatst. Het winkelcentrum is eigendom van Hoorne Vastgoed. In samenwerking met de winkeliers zijn de gevels, dakconstructies en luifels geschilderd. Verder is een openbaar toilet toegevoegd, led-verlichting aangebracht en is het dak vernieuwd. Met het oog op de verduurzaming van het ruim 4.200 vierkante meter grote winkelcentrum zijn op het dak van het filiaal van Vomar Voordeelmarkt, bijna 2.000 vierkante meter, zonnepanelen geplaatst. De opbrengst daarvan is genoeg om circa 40 eengezinswoningen jaarlijks van energie te voorzien.

Koninklijke Damstra Installatietechniek heeft verdeeld over 4 daken 1.220 zonnepanelen geplaatst op de rijhallen van Manege de Mennoruiters in Burgum. Hiermee wekt de manege zo’n 360.000 kilowattuur zonnestroom per jaar op. De zonnepanelen zijn uitgerust met 6 STP 50-40 omvormers van SMA.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Solar Monkey zoekt:

Sales Account Manager

Solar Monkey zoekt een Sales Account Manager
Fulltime • Den Haag
Zon Advies Nederland zoekt:

Installateur zonnepanelen en elektricien(s)

Zon Advies Nederland zoekt Installateur zonnepanelen en elektricien(s)
Fulltime • Regio Gelderland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!