Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Trina Solar breidt productiecapaciteit zonnecellen uit met 10 gigawattpiek
© Trina Solar

Trina Solar breidt productiecapaciteit zonnecellen uit met 10 gigawattpiek

Trina Solar gaat zijn productiecapaciteit voor zonnecellen gebaseerd op G12-wafers van 210 bij 210 millimeter met 10 gigawattpiek uitbreiden. Het gaat deels om een opwaardering van bestaande faciliteiten.

In lijn met de strategie van Trina Solar zal het bedrijf 7,6 gigawattpiek aan nieuwe productiecapaciteit toevoegen op de productielocatie in Yancheng. Bovendien wordt op dezelfde locatie nog eens 2,4 gigawattpiek van de bestaande productiecapaciteit opgewaardeerd.

26 gigawattpiek
Met andere nieuwe productiecapaciteit en het upgraden van bestaande productiecapaciteit zal de jaarlijkse productiecapaciteit van het bedrijf tegen het einde van het volgende kalenderjaar 26 gigawattpiek bedragen. Daarvan is 70 procent gericht op ultrahoog-efficiënte 210-millimetercellen.

De zonnecellen worden gebruikt in de nieuwe productserie Trina Solar Vertex 600+ wattpiek. Trina Solar lanceerde afgelopen maand 2 nieuwe generaties van de Vertex-zonnepanelen waarvan een met een vermogen van maximaal 600 wattpiek. In het laatste kwartaal van 2020 start al de massaproductie van een zonnepaneel van 550 wattpiek.

Gao Jifan, algemeen directeur en voorzitter van Trina Solar, stelt dat het bedrijf zijn concurrentievermogen verder zal verbeteren door middel van kosten- en schaalvoordelen bij het uitbreiden van de productiecapaciteit. ‘We zullen kansen voor marktontwikkeling van monokristallijne producten grijpen en verbeteren.’

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
PVO International zoekt:

Administratief Medewerker Magazijn

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, 5248 NL 139
Youen BV zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - 3861 RJ Nijkerk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!