logo
wvhj2023
© Energieopwek.nl
© Energieopwek.nl
9 juni 2020

Zonnigste lente ooit zorgt voor recordproductie van zonnepanelen

In de maand mei heeft zonne-energie opnieuw een record gevestigd. Op 28 mei dekte de zon ongeveer een zesde van de totale Nederlandse stroomvraag. Dat blijkt uit de maandcijfers van Energieopwek.nl.

In mei is 20 procent meer duurzame energie geproduceerd dan dezelfde maand vorig jaar. De toename van zonne-energie was het grootst.

Flink meer zonne-uren
De productie werd gestuwd door flink meer zon. Net als in april registreerde het KNMI ook in mei meer zonne-uren. In mei waren dat er 324, tegen 207 gemiddeld. Dat zorgde ook voor het nieuwe record op donderdag 28 mei.

Meest zonnige lente
In de mei maand mei kwam ongeveer 18 petajoule van het totale finale energieverbruik uit hernieuwbare bronnen. Afgelopen maand was daarmee 29,1 procent van alle stroom in Nederland afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Zon was met 13 procent de belangrijkste producent van het duurzame deel van de stroom.

De hele lente was goed voor zonne-energie. De lente van 2020 was de zonnigste sinds het begin van de metingen in 1901. De afgelopen lente scheen de zon gemiddeld 805 uur, tegen 517 uur normaal. Daarmee is het record uit 2011 verbroken, meldt het weerinstituut.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten