logo
wvhj2023
© Hilda Wegens | Dreamstime.com
© Hilda Wegens | Dreamstime.com
20 mei 2020

1 op 5 Nederlanders wil komende 5 jaar zonnepanelen kopen

1 op de 5 Nederlanders wil in de komende 5 jaar zonnepanelen kopen. Dat blijkt uit onderzoeken die onderzoeksbureau MeMo2 heeft uitgevoerd in opdracht van energiebedrijf Essent.

Onder jongvolwassenen tot 35 jaar is het percentage dat de komende 5 jaar zonnepanelen wil kopen zelfs 34 procent. In de leeftijd van 35 tot 55 jaar is dit 19 procent en onder volwassenen van 35 jaar en ouder 11 procent.

5.000 euro budget
De meeste Nederlandse woningeigenaren die binnen nu en 5 jaar willen verduurzamen, zijn bereid om tot 5.000 euro te besteden aan het verduurzamen van hun huis. 36 procent staat ervoor open om meer dan dat bedrag uit te geven.

2 procent doet ‘niets’
Uit het onderzoek blijkt dat van alle Nederlanders meer dan de helft zichzelf energiebewust vindt. Slechts een minderheid van 2 procent zegt niets te doen om energie te besparen. De energiebewuste Nederlanders zeggen energiezuinige apparaten te gebruiken en, bijvoorbeeld, de was op te hangen in plaats van gebruik te maken van een droger. Iets minder dan een kwart van de Nederlanders met een (huur)woning heeft een slimme thermostaat aan de muur hangen die moet helpen het energieverbruik laag te houden.

Energielabel onbekend
Gekeken naar woningeigenaren, dan zegt bijna 40 procent  niet te weten welk energielabel zijn huis heeft. 18 procent zegt in een huis met energielabel A te wonen. De meeste huizenbezitters hebben gekozen om hun huis te isoleren, of heeft een huis waar spouw-, vloer- of dakisolatie is aangebracht. Zonnepanelen zijn ook populair als verduurzamingsmaatregel, net als, maar in mindere mate, HR++-glas.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten