Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Coronacrisis: Vlaamse installateurs zonnepanelen kunnen per direct compensatiepremie aanvragen
© Vlaams Parlement

Coronacrisis: Vlaamse installateurs zonnepanelen kunnen per direct compensatiepremie aanvragen

Installateurs van zonnepanelen kunnen in Vlaanderen per direct een compensatiepremie aanvragen vanwege de coronacrisis. Dat heeft de Vlaamse minister van Economie Hilde Crevits bekendgemaakt.

Het gaat om een eenmalige compensatiepremie van 3.000 euro waarop een bedrijf recht heeft als het kan aantonen dat het een omzetverlies van 60 procent of meer heeft geleden ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Deze premie gaat naar ondernemingen die niet verplicht werden om te sluiten, maar dus wel een zwaar omzetverlies hebben geleden ten gevolge van de genomen coronamaatregelen.

Aanvraag via VLAIO
De komst van de premie werd begin april al aangekondigd, maar het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) was nog niet klaar met de ontwikkeling van de aanvraagmodule. Bedrijven die de premie aanvragen, moeten de omzetdaling die het gevolg is van de genomen coronamaatregelen ook aantonen. Deze week zullen de eerste betalingen al gebeuren.

Minister Crevits: ‘Het gaat om bedrijven in bijvoorbeeld de evenementensector waar ook veel freelancers werken, maar ook verhuurbedrijven of cateraars. Of medische en paramedische beroepen zoals kinesitherapeuten en logopedisten. Maar ook winkels in essentiële diensten zoals een pralinewinkel of wijnhandelaar die heel wat minder bezoekers over de vloer krijgen en dus een veel lagere omzet hebben. Net zoals schilders of loodgieters die enkel nog dringende herstellingswerken mogen uitvoeren.’

Criteria omzetdaling
De omzetdaling van minstens 60 procent moet aangetoond worden voor de periode tussen 14 maart 2020 en 30 april 2020 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar; of voor een andere relevante periode die aangetoond kan worden.

Voor starters gaat het om een omzetdaling van minstens 60 procent ten opzichte van hun neergelegd financieel plan. Voor zelfstandigen in bijberoep (nevenfunctie) is de hoogte van de premie afhankelijk van hun beroepsinkomen. Als een zelfstandige met een beroepsinkomen van meer dan 13.993,78 euro kunnen ze een beroep doen op de premie van 3.000 euro. Als zij een inkomen hebben tussen 6.996,89 euro en 13.993,78 euro dan kunnen ze een beroep doen op een compensatiepremie van 1.500 euro.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Rijen, Ericssonstraat 2 (Crown Business Center)
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!