Solar Magazine - Zweedse wetenschappers presenteren organische batterij voor opslag zonne-energie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zweedse wetenschappers presenteren organische batterij voor opslag zonne-energie
© Universiteit van Uppsala

Zweedse wetenschappers presenteren organische batterij voor opslag zonne-energie

Onderzoekers van de Universiteit van Uppsala hebben een organische batterij gepresenteerd met het formaat van een standaardknoopcelbatterij. De technologie is bedoeld voor de opslag van hernieuwbare energie.

De binnenkant van de batterijcel bestaat uit organische materialen en is gebaseerd op protonen in plaats van lithium-ionen.

Binnen enkele seconden
De batterij die de wetenschappers hebben ontwikkeld, kan binnen enkele seconden worden geladen. De batterij kan meer dan 500 keer worden geladen en ontladen zonder noemenswaardig capaciteitsverlies.

De onderzoekers hebben kunnen aantonen dat hun batterij eenvoudig kan worden geladen met een zonnecel, zonder de geavanceerde elektronica die lithium-ionbatterijen nodig hebben. Een ander voordeel van de batterij is dat deze niet wordt beïnvloed door omgevingstemperaturen.

‘De prestaties van standaardbatterijen nemen af bij lage temperaturen. We hebben aangetoond dat deze organische protonbatterij eigenschappen behoudt zoals een capaciteit tot wel -24 graden Celsius’, stelt Christian Strietzel van de afdeling Materials Science and Engineering van de Universiteit van Uppsala. ‘In ons onderzoek zijn we van plan een batterij te ontwikkelen die is gebouwd op basis van elementen die in de natuur voorkomen en die kunnen worden gebruikt om organische batterijmaterialen te maken.’

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Operations Support Officer

Fulltime (40 uur) - Careelstraat 2, B-8700 Tielt
Lens zoekt:

Project Controller

Fulltime (40 uur) - Amsterda, 1033NN, 75E
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!