logo
wvhj2023
© Hansenn | Dreamstime.com
© Hansenn | Dreamstime.com
8 november 2019

Woonmeij over brand met zonnepanelen: oorzaak kortsluiting in verbinding connectoren

Woonmeij meldt dat een brand met zonnepanelen bij een huurwoning van de woningcorporatie is veroorzaakt door kortsluiting in de verbinding tussen de zonnepanelen, de connector en de omvormer.

Eind maart vond een brand plaats met zonnepanelen bij een huurwoning aan de Thorbeckestraat in het Brabantse dorp Sint-Oedenrode. De brand die woedde, sloeg over naar de naastgelegen woningen, met als gevolg ernstige brandschade aan de daken van deze woningen. De bewoners bleven ongedeerd.

In opdracht van Woonmeij, de eigenaar van de woningen, en de verzekeringsmaatschappijen is door een onafhankelijk bureau onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak van de brand. Hierover meldt de woningcorporatie nu: ‘Vastgesteld is dat de brand is ontstaan door kortsluiting in de verbinding tussen de zonnepanelen, de connector en de omvormer van de hoekwoning. Deze verbinding blijkt ondeugdelijk geïnstalleerd te zijn, waardoor de kortsluiting heeft kunnen plaatsvinden. Inmiddels is de verbinding opnieuw geïnstalleerd en het probleem verholpen.’

TNO schatte eerder dit jaar in een onderzoeksrapport naar branden over zonnepanelen dat een derde van de branden optreedt bij indaksystemen. Schade-experts schatten dat zelfs op 80 tot 90 procent. Connectoren zijn veelal de oorzaak van brand.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten